Crna hronika

AKCIJA ,,MARTA“: Šta su pričali optuženi za krijumčarenje droge

Optuženi koji su uhapšeni u akciji ,,Marta“ zbog šverca droge pričali su o problemima sa kojima se suočavaju u poslu, crtanim filmovima, autima. To se juče čulo u preslušanim razgovorima snimljenim mjerama tajnog nadzora. Između ostalog, Baranin Miroslav Milić, kojeg je tužilaštvo označilo kao vođu kriminalne grupe koja se bavila švercom droge, komentarisao je sa nepoznatom osobom da u Crnoj Gori ,,ne važe ista pravila za sve“.
AKCIJA ,,MARTA“: Šta su pričali optuženi za krijumčarenje droge
Portal AnalitikaIzvor

On je to saopštio nakon što je na televiziji čuo da je ,,njegov sugrađanin Rajko Škerović pušten da se brani sa slobode iako je policija u njegovom motelu pronašla drogu i oruž- je“. Šta se pričalo - U kakvoj zemlji mi živimo? Sad gledam na Vijesti i smijem se... puštili su onoga Škerovića i sina mu. Ima li pravde ođe? Brate, našli grdilo droge, municije, puške, pištolje, a sudija ih puštio da se brane sa slobode. A znaš li od koga ti je to sve krenulo? Nećeš vjerovati! Od Veljka Bulatovića – kaže Miroslav Milić. Na to mu nepoznata osoba odgovara da je čuo da su Škerović i Bulatović „nešto zajedno petljali“.

U prisluškivanim razgovorima, iako su optuženi pričali šifrovano, moglo se zaključiti da posao oko primopredaje ,,robe“ ne ide kako je dogovoreno. Povod za Miroslavovu nervozu bio je što izvjesni „Mijo jedno priča, drugo radi“. U namjeri da ga smiri, nepoznata osoba Miroslavu kaže da će zvati Mija.

- Sad ću ga zvati .Ako ćemo da se igramo prljavih igara, ja sam za to stručnjak. Samo mi treba tvoje zeleno svijetlo – kaže Miroslavov sagovornik. Međutim, nedugo poslije ovog razgovora Miroslav i nepoznata osoba zaključuju da problem nije u Miju. - Znači, nije samo Mijo u pitanju, no su sva trojica ljudi kojima sam poslao poruku čekala na kapiji – kaže Miroslav. Među transkriptima našlo se i nekoliko poruka koje su razmijenili optuženi. - Ovo auto što treba da stigne je kao porše, probao sam ga. Đeca kažu da je prvi crtani odli- čan. Drugi je solidan, ali nije kao ovaj. Za ovim je totalna pomama - navodi se u jednoj od poruka.

Na pitanje jednog od aktera ovog razgovora „jesi li probao to moje auto“, drugi odgovara „ide odlično. Pored Baranina Miroslava Milića (30) na optuženičkoj klupi su se našli njegova majka Marica (57), supruga Maja (34), brat Momčilo (32) i snaha Emina Milić (22), zatim Podgoričani Ivan Novaković (35) i Simo Đurović (37), Rajko Radanović (32) iz Tivta, Mefit Serdarević (20) iz Bara, Radovan Mujović (25) iz Nikšića, Vladimir Radović (33), Radosav Vukčević (29) iz Nikšića, Vidak Ramović (36) iz Spuža, Miodrag Bulatović (25) iz Pljevalja, Nikola Mićunović (33) iz Tivta, Veljko Kovačević (31) iz Tivta, Igor Marinović (36) iz Kotora, Slobodan Bulajić (35) iz Nikšića, Dejan Pavićević (42) iz Kotora i Dejan Rašković (32) iz Kotora. (Pobjeda)

Portal Analitika