Društvo

Pravni fakultet u Bijelom Polju će primati brucoše

Vrata Pravnog fakulteta u Bijelom Polju su i ove godine otvorena za studente prve godine, jer je cilj nove politike Univerziteta Crne Gore da unaprijedi nastavu, kazala je rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić tokom posjete toj Opštini na sjeveru, prenosi Radio CG.
Pravni fakultet u Bijelom Polju će primati brucoše
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Ove godine smo, zahvaljujući novim regulama u visokom obrazovanju, dobili licencu da ovaj prostor, bez kojeg nema standarda nastave i kvaliteta, može da funkcioniše po važećim uzusima i to je uspjeh opštine, jer je obezbijedila ono što u ovoj specifičnoj formi i specifičnom smislu funkcionisanja Univerziteta Crne Gore potrebno. Misija i uloga Univerziteta je da ne obraća pažnju samo na ono što je ekonomski održivo, već je naša uloga kao državnog Univerziteta da obratimo pažnju na sve bitne faktore koje zagovoramo kad govorimo o visokom obrazovanju, a Bijelo Polje je u tom smislu u razvojnom i optimističkom ambijentu iz godine u godinu i logično je da i državni Univerzitet to prati“, kazala je Vojvodić.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić istakao je da su vrata svih studijskih programa i ove godine otvorena za bjelopoljske i ostale studente zahvaljujući podršci rektorke.

"Od šest studijskih programa u Bijelo Polju, upis na Pravnom fakultetu u poslednje dvije godine pratila je atmosfera neizvesnosti što je bio jedan od povoda za posjetu Vojvodićke Bijelom Polju", kazao je on.

Žurić je naglasio da je najbitnije za studente i grad da kvalitet nastave bude na još većem nivou.

 "Lokalna uprava će sigurno, kao i od osnivanja tih programa, biti ozbiljan partner svemu onome što rektorat i fakulteti ocijene svrsishodnim da bi smo taj cilj ispunili“, istakao je on.

Osim Vojvodićke, Bijelo Polje su posjetili i predsjednikom Upravog odbora Univerziteta Duško Bjelica i dekan Pravnog fakulteta Dragan Radonjić.

Radio Crne Gore

Portal Analitika