Košarka

Španija u polufinalu Eurobasketa!

Košarkaši Španije plasirali su se u polufinale Eurobasketa pobjedom nad Grčkom 73:71. Oni će igrati sa pobednikom duela između domaćina Francuske i reprezentacije Letonije, a taj meč igra se od 21 sat.
Španija u polufinalu Eurobasketa!
Portal AnalitikaIzvor

Najavljivali su Grci osvetu za prethodne bolne poraze od Španaca na velikim takmičenjima, ali su nastavili seriju poraza. U prethodnih 17 godina, Gci su pobijedili Špance samo u manje bitnom meču grupna faze na Eurobasketu 2013. godine. Ali je Furija zato dobijala najvažnije duele na najvećim takmičenjima.

Pokušali su Grci u svom stilu da u ludoj završnici naprave čudo, ali Španci to nijesu dozvolili. Španci su na veliki odmor otišli sa sedam poena prednosti (39:32), a Pau Gasol je bio nerješiva enigma za Grke. Ipak, uspjeli su Spanulis i družina u trećoj četvrtini da uzvrate i naprave preokret u trećoj četvrtini. Samo zahvaljujući nevjerovatnom Gasolu, Španci u trećoj čletvrtini nijesu doživjeli već debakl koji bi ih skuplje koštao.

U četvrtom kvartalu je počeo konačni obračuna. Ipak, ovoga puta su zakazali čuveni grčki „meč-vineri“ Spanulis i Printezis koji nijesu pogađali one lude šuteve na koje smo navikli.

Ubjedljivo najbolji u ekipi Španije bio je Pau Gasol sa 27 poena i devet skokova, a Nikola Mirotivć ga je pratio sa 18. Na drugoj strani najviše se istakao Adetokumbo sa 12 poena i čak 17 uhvaćenih lopti, dok je Kalates dodao 14 poena, pet skokva i sedam asistencija. 

U srijedu od 18.30 igraju Srbija i Češka, a potom će na teren Italija i Litvanija.

Portal Analitika