Društvo

KOVAČEVIĆ: Ministarstvo će opremiti Dnevni centar u Budvi

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će pomoći opremanje Dnevnog centra za djecu i omladinu s smetnjama u razvoju u Budvi, kazala je danas ministarka Zorica Kovačević tokom posjete toj Opštini.
KOVAČEVIĆ: Ministarstvo će opremiti Dnevni centar u Budvi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ona je danas s predsjednikom Opštine Budva Srđom Popovićem obišla lokaciju na kojoj će se nalaziti taj objekat.

"Opština je opredjelila prostor od oko 500 m2 potrebe Dnevnog centra, dok će Ministarstvo rada i socijalnog staranja pomoći opremanje tog prostora", navodi se u saopštenju Ministarstva, uz napomenu da je trenutno u Budvi registrovano 32 djece s smetnjama u razvoju.

Kovačevićka je istakla da će Dnevni centar biti opremljen za dva do tri mjeseca, rekavši da će lokalna samouprava imati punu podršku u Ministarstva u oblastai socijalne i dječije zaštite.

Ministarstvo rada i Opština Budva danas su postigli i dogovor o obezbjeđivanju novog prostora za Centar za socijalni rad u Budvi. Kovačević je posjetila prostorije u kojima trenutno rade zaposleni u toj ustanovi i upoznala se s uslovima u njima.

Popović je istakao da su danas obavljeni dogovori koji govore o dobroj saradnji između lokalne samouprave i Vlade Crne Gore.

Portal Analitika