NATO

Krivokapić-Ivanov: Izbjeglička kriza zahtijeva kolektivni odgovor

Problem izbjegličke krize zahtijeva kolektivni odgovor i države moraju pokazati svoju humanu dimenziju i razumijevanje prema svima koji su posljedica raznih progona i nestabilnosti, ocijenili su lider parlamenta Ranko Krivokapić i predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov.
Krivokapić-Ivanov: Izbjeglička kriza zahtijeva kolektivni odgovor
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su, tokom susreta u crnogorskom parlamentu, istakli dobre bilateralne odnose dvije države na svim nivoima, te naglasili da Crna Gora i Makedonija, kao dvije bivše jugoslovenske države, mogu biti primjer regionu kao zemlje bez otvorenih pitanja uz puno razumijevanje i uvažavanje.

Krivokapić je rekao da Ivanova posjeta daje prostor za dodatno unapređenje već dobrih odnosa dvije države.

“Mi se lako razumijemo jer smo dijelili zajedničku prošlost, a i budućnost nam je zajednička sa državama udruženim u NATO i Evropskoj uniji. Izazovi pred nama su slični - vladavina prava, jačanje demokrate i institucija - i na tom putu možemo i treba da dijelimo iskustva i djelujemo zajednički”, istakao je Krivokapić.

Ivanov je odao priznanje crnogorskom reformskom putu ka članstvu u NATO i EU te poručio da dvije države mogu mnogo učiti iz međusobnih iskustava.

Portal Analitika