Kultura

Nakon Slovačke, "Dječaci" na festivalima u Dablinu i Sankt Peterburgu

Crnogorski cjelovečernji igrani film "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" juče je imao slovačku premijeru, a do kraja oktobra biće prikazani i na festivalima u Dablinu i Sankt Peterburgu.
Nakon Slovačke, "Dječaci" na festivalima u Dablinu i Sankt Peterburgu
Portal AnalitikaIzvor

"Dječaci" su predstavljeni na Internacionalnom filmskom festivalu "Cinematik", u selekciji Special Screenings, uz američki "Mad Max: Fury Road", ruski hit "Zvijezda", te francusku sagu o avganistanskom ratu "Ni nebo ni zemlja".

Nakon Slovačke, imaće i irsku premijeru, u Dablinu, gdje će se predstaviti 26. septembra na Fingal Film Festivalu. Za isti dan najavljena je i britanska premijera "Dječaka" na Raindance Film Festivalu u Londonu. 

Nakon ovih festivala, "Dječake" će vidjeti i publika u Sankt Peterburgu, u okviru posebne filmske smotre "Westwind, a European Film Showcase" koju organizuje European Film Promotion - EFP. U selekciji devet ostvarenja, koje će imati projekcije od 21. do 25. oktobra, našli su se i "Dječaci"

Inače, crnogorska publika film sada može da pogledati na servisu Extra TV Crnogorskog Telekoma, i to u HD formatu.

Iz produkcije filma koji je režirao Nikola Vukčević, a koju potpisuju Galileo production u koprodukciji sa RTCG, Artikulacijom, OR, Montenegro SAT, hrvatskim Embrio Production i srpskim Cinnamon production, i pod pokroviteljstvom Ministartva kulture Crne Gore i Hrvatskog audiovizualnog centra, podsjećaju da je film učestvovao na značajnom broju međunarodnih filmskih festivala i smotri, te osvojio mnoge nagrade.

Portal Analitika