Politika

Perfomans Pokreta za neutralnost: Crnogorcima ne treba NATO (VIDEO)

Crnogorcima ne treba NATO, poručili su danas iz Pokreta za neutralnost, navodeći da su demokratiju Alijanse osjetili 1999. godine.
Perfomans Pokreta za neutralnost: Crnogorcima ne treba NATO (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Pokret za neutralnost izveo je danas performans ispred Skupštine, kojim su pokazali pogubljenje građanina koji je bio svezan i prekrivenog lica.

Oni su upitali narod Crne Gore, odkud im pamet i ideja da se miješa u sukobe na drugi kraj planete.

"Otkud vam ideja da vi sprovodite demokratiju u našoj državi", kazao je učesnik performansa koji je izvršio pogubljenje.

On je naveo da Crnogorci sa "njima" nisu godinama i vjekovima imali teritorijalnih sukoba, nigdje se ne graniče i oni probleme Crne Gore ne mogu da razumiju.

„A opet ste spremni da to malo vojnika pošaljete kod nas. Vi nikad niste vodili osvajačke ratove i šta ćete tamo gdje ne razumijete problem“, kazao je učesnik performansa.

Foto: Portal RTCGFoto: Portal RTCG

On je upitao Crnogorce, hoće li tu demokratiju NATO-a.

"Oni su nas obučavali kako da svrgnemo Gadafija, kako da svrgnemo Asada, pa onda htjeli da nas šalju kući, neće moći NATO. A vi tu istu demokratiju želite i želite da budete dio te priče, pa osjetili ste je 1999. godine", smatraju u Pokretu za neutralnost

Oni su naveli da su Crnogorci demokratiju od NATO bombi osjetili 1999. godine. "Je li sad vrijeme da nas bombardujute". 

Iz Pokreta su građanima poručili da ukoliko žele da se upletu u kolo sa „njima“ moraju znati da će da plate cijenu kao što su je i hrvatske komšije platile sa nesrećnim Salopekom.

"A ovoga građanina nećemo ubiti mi, ubiće ga političari koji se zalažu sa priču u koju bi ne želite da budete. Zato, u pamet se Crnogorci, ne treba vam NATO, gledajte svoja posla", poručeno iz Pokreta za neutralnost. (Mina, Foto: Portal RTCG)

 

Portal Analitika