Društvo

VUJANOVIĆ: Nijesam razmišljao o kandidaturi, ali bih bio makar na nivou ranijih direktora RTCG

Predsjednik Udruženog sindikata državnih institucija (USDI), Veselin Vujanović, kazao je u izjavi za Portal Analitika da je iznenađen činjenicom da bi mogao da bude jedan od kandidata za čelnu funkciju Javnog servisa.
VUJANOVIĆ: Nijesam razmišljao o kandidaturi, ali bih bio makar na nivou ranijih direktora RTCG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Obzirom na to da je u nekoliko navrata bio zaposlen u pomenutoj instituciji, Vujanović smatra ukoliko bi bio izabran, da bi bio makar na nivou svojih prethodnika, ako ne i bolji.

Podsjetimo, dnevni list Dan je objavio informaciju da će naredne godine doći do kadrovskih promjena na čelnim pozicijama u RTCG i da se kao ozbiljni kandidati za neko od mjesta pominju glavna i odgovorna urednica Prva TV Sonja Drobac, vlasnik i glavni urednik Radija Antena M Darko Šuković i predsjednik Udruženog sindikata državnih institucija USDI i nekadašnji član Savjeta Radio-televizije Crne Gore RTCG Veselin Vujanović.

- Iznenađen sam činjenicom da sam prepoznat kao neko ko bi mogao da bude na nekoj od čelnih funkcija Javnog servisa, u narednom periodu. Zasigurno, neko moje dvadestpetogodišnje radno iskustvo, vezano za neke institute u Javnom servisu, možda bi mi i sa ličnog aspekta davalo za pravo da čak i ja sad ozbiljno razmišljam o tome da se kandidujem za neku od čelnih funkcija. Mislim da imam znanja, kvalifikacije, a što je najbitnije, iskustva, da odgovorim nekoj od tih funkcija, makar na nivou onih koji su te poslove u prethodnom periodu obavljali - kazao je Vujanović za Portal Analitika i dodao:

- Zatečen sam, nijesam razmišljao, ali kad već pitate, zašto ne razmišljati. Jer, mislim da bi neke predispozicije koje imam, kako kroz struku, tako i kroz radno iskustvo, možda bile dovoljne da kvalitetno odgovorim nekoj od čelnih funkcija. Vrijeme je pred nama, vidjećemo što će se desiti.

Predsjednik USDI, Veselin Vujanović, još 1989. godine zasnovao je radni odnos u Radio-televiziji Crne Gore, kao diplomirani inžinjer elektronike, u Službi održavanja i razvoja RTCG, na poziciji rukovodioca sektora. Bio je u dva mandata predsjednik Sindikata RTCG, u njenom možda najosjetljivijem i najtežem periodu, kada su finansije bile, bukvalno, virtuelna tema. Takođe, pet godina je obavljao funkciju potpredsjednika Savjeta RTCG.

A.P.

Portal Analitika