Muzika

"Sve je moje tuđe": Novi spot benda Elemental o ljubavi, bijegu i podstanarstvu

Elemental je, bez sumnje, sjajno započeo sa najavom novog albuma. Prvi singl "Goli i bosi" još uvijek vlada muzičkim top listama, a bend je odlučio da neće spavati na lovorikama već će predstaviti novi hit singl "Sve je moje tuđe".
"Sve je moje tuđe": Novi spot benda Elemental o ljubavi, bijegu i podstanarstvu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što su novu pjesmu isprobali na ljetnim pozornicama širom regije, odlučili su sa ostatkom javnosti podijeliti ovaj singl i spot i to premijerno na MTV kanalu.

Riječ je o poletnoj numeri koja se na pomalo humorističan i auto-ironičan način poigrava s temama ljubavi, bijega "trbuhom za kruhom", podstanarstva, tuđih kreveta i materijalnih dobara koja stanu u jedan kofer. Elemental u sivilu svakodnevice uspijeva da nađe momenat u kojem možemo sami sebi da se nasmijemo i, barem u trajanju piesme, prihvatimo sanjarsku perspektivu koja se ogleda u stihovima i muzici.

U doba kad pesimizam nagriza sve segmente društva, Elemental kroz "Sve je moje tuđe" nudi trenutak za predah od stresa.

Kao i fenomenalni "Goli i bosi", novi singl "Sve je moje tuđe" najavljuje novi album Elementala za koji bend tajno tvrdi da će se u javnosti pojaviti uskoro.

Elemental će 10. oktobra nastupiti u beogradskoj Hali sportova, gdje će biti podrška Marčelu. Organizatori za ovaj događaj obećavaju dvostruki koncertni spektakl i više od tri sata do sada neviđenog programa koji pripremaju ovi hip hop velikani.

klix.ba

Portal Analitika