Region

Mađarska: Juče privedeno 9.380 izbjeglica

Grupa izbjeglica presjekla je jutros ogradu na granici Mađarske i Srbije, njih 16 policija je poslije toga odmah privela i to će biti prva grupa izbjeglica na kojoj će biti primijenjen novi zakon o državnoj granici.
Mađarska: Juče privedeno 9.380 izbjeglica
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja mađarska državna televizija M1, grupa izbjeglica je u ataru blizu prelaza Reske - Horgoš presjekla bodljivaku žicu i probila ogradu, poslije čega su ušli u Mađarsku.

Njih 16 policija je odmah privela i to je prva grupa izbjeglica na kojoj će biti primokenjen novi, strožiji zakon o državnoj granici koji je stupio na snagu u ponoć, a koji, između ostalog, predviđa kaznu zatvora do tri godine za one koji ilegalno pređu granicu.

Sama granica je i fizički zatvorena pošto je, nakon izgradnje orgrade, zatvoren posljednji prolaz koji su izbjeglice koristile, a to je pruga Subotica - Segedin, na koju je juče u popodnevnim časovima postavljen vagon s bodljikavom žicom.

Mađarska policija: Juče privedeno 9.380 izbjeglica

Mađarska policija saopštila je danas da je u ponedjeljak priveden do sada najveći broj od 9.380 osoba zbog ilegalnog ulaska u Mađarsku, prenijela je agencija MTI.

Kako je navedeno u policijskom saopštenju, postupak je pokrenut protiv 13 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, a protiv pet zbog falsifikovanja dokumenata.

Mađarska agencija podsjeća da je prema pooštrenim propisima koji su od danas na snazi, ilegalni prelazak mađarske granice tretira se kao krivično djelo, sa zaprijećenom kaznom od tri godine zatvora i deportovanjem iz zemlje.

Krijumčari ljudi suočiće se sa većim kaznama od dosadašnjih, a organizatori krijumčarenja mogu da budu osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od deset do 20 godina, navodi MTI

Izvor: novosti.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.