Politika

DRI o finansijama SNP-a: Ne poklapaju se depoziti u knjigama i bankarskim izvodima

Državna revizorska institucija dala je uslovno mišljenje na finansijski izvještaj SNP-a za 2014. godinu i na reviziju pravilnosti uz brojne preporuke.
DRI o finansijama SNP-a: Ne poklapaju se depoziti u knjigama i bankarskim izvodima
Portal AnalitikaIzvor

Revizijom je utvrđeno da ovaj izvještaj nije u svim materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način, ali, kako navodi DRI, nepravilnosti nemaju prožimajući uticaj na razumijevanje finansijskog izvještaja.

Kolegijum DRI, u čijem sastavu su Nikola Kovačević i dr Branislav Radulović, su ustanovili da SNP nije sve finansijske i druge aktivnosti uskladio sa zakonskim i drugim propisima.

Zbog toga je DRI dao niz preporuka među kojima su da usaglase stanje depozita evidentiranih u poslovnim knjigama sa bančinim izvodima, te da evidentiraju i isplatu svih troškova na osnovu adekvatne i potpune dokumentacije i usaglase potraživanja sa lokalnim samoupravama i koriguju knjiženja.

SNP-u je takođe preporučeno da Zavodu za zapošljavanje prijavi slobodna radna mjesta, da u poslovnim knjigama razdvoji transakcije koje se odnose na redovno poslovanje i na izborne kampanje, evidentira roškove na odgovarajuća konta i pravilno ih klasifikuje...

Revizori su podsjetili SNP da se finansiranje političkih subjekata i izbornih kampanja ne smije vršiti zaduživanjem putem pozajmica kod fizičkih lica. SNP sve preporuke mora ispoštovati u predviđenom roku.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.