Društvo

Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti održan u duhu tolerancije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti održan u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.
Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti održan u duhu tolerancije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Na okruglom stolu su, pored predstavnika i predstavnica  predlagača ovog Nacrta zakona, prisustvovali predstavnici  vjerskih zajednica u Crnoj Gori, predstavnici i predstavnice političkih partija, međunarodnih organizacija, predstavnici nacionalnih savjeta  i predstavnici brojnih medija“, stoji u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju ministar Suad Numanović je u svom uvodnom obraćanju istakao da su pri izradi teksta Nacrta zakona, uzete u obzir činjenice koje se odnose na najviše evropske standarde, kao i na specifičnosti crnogorskog društva u ovoj oblasti.

On je naveo da je Crna Gora, obnavljanjem državne nezavisnosti, stekla pravo i obavezu da na svojoj teritoriji uredi korpus vjerskih prava i sloboda, odnosno da normira položaj vjerskih zajednica i njihovu relaciju sa državom bez miješanja u unutrašnju organizaciju vjerskih zajednica.

„S tim u vezi, predloženi Nacrt zakona ima za cilj da stvori uslove za nesmetano duhovničko djelovanje vjerskih zajednica u Crnoj Gori i da se, na najbolji postojeći način, urede odnosi vjerskih zajednica sa državom kao i da se definiše njihova pozicija u društvu. Takvim težnjama izuzetno je uvažen tradicionalni položaj i značenje svih vjerskih zajednica čime je dat doprinos kvalitetu multietničkog i multikonfesionalnog sklada“, zaključak je saopštenja.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_55813
14.09.2015. 20:49

Svaka čast Numanoviću! Desetka za zakon! Ovo je odličan zakon za sve vjerse zajednice u Crnoj Gori ...

6
0