NATO

Šarkić-Rajhel: Podrška Njemačke Crnoj Gori u NATO integracijama

Državni sekretar Ministarstva odbrane, Bojan Šarkić, razgovarao je danas sa Ernstom Rajhelom, izaslanikom u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku i države članice EFTA-e (Evropskog udruženja za slobodnu trgovinu).
Šarkić-Rajhel: Podrška Njemačke Crnoj Gori u NATO integracijama
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Rajhel je izrazio punu podršku Njemačke Crnoj Gori u težnjama ka članstvu u NATO i ponovo ukazao na spremnost njegove zemlje da pruži svu neophodnu pomoć  u periodu pred dobijanje pozivnice za članstvo.

U razgovoru sa Šarkićem izaslanik iz njemačkog Ministarstva vanjskih poslova je poručio da Njemačka  budno prati sva dešavanja na Balkanu i da bi u tom kontekstu crnogorsko članstvo u NATO dodatno doprinijelo stabilnosti u regionu. 

Šarkić je informisao Rajhela o aktuelnim aktivnostima koje sprovode Ministarstvo i Vojska Crne Gore u bilateralnoj i u multilateralnoj saradnji sa NATO partnerima uoči očekivanog dobijanja pozivnice za članstvo u Alijansi.     

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane zahvalio se gostu na dosadašnjioj, kako političkoj, tako i materijalnoj podršci Vlade SR Njemačke, posebno podcrtavajući učešće te zemlje u rekonstrukciji četiri objekta za skladištenje ubojnih sredstava u skladištu Brezovik u Nikšiću, kao i na pomoći u rješavanju problema viškova naoružanja i municije.

Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka SR Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker.

Portal Analitika