Ostalo

Hiki: Crnogorski sportisti i COK opravdali očekivanja

Crnogorski sportisti i Crnogorski olimpijski komitet (COK) radom i rezultatima opravdali su povjerenje i očekivanja Evropskog olimpijskog komiteta (EOK), kazao je predsjednik te asocijacije Patrik Hiki. Hiki je na čelu delegacije EOK, koja boravi u dvodnevnoj posjeti COK.
Hiki: Crnogorski sportisti i COK opravdali očekivanja
Portal AnalitikaIzvor

U delegaciji, koja je danas razgovarala sa čelnicima i članovima Izvršnog odbora COK, bili su još potpredsjednik Janez Kocijančič i generalni sekretar Rafaele Panjoci. Hiki se zahvalio na gostoprimstvu, navodeći da mu je zadovoljstvo što je imao priliku da posjeti Crnu Goru.

„Poznajem dobro uspjehe crnogorskih sportista. Oduševile su me vaše rukometašice osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. Posebno se radujem što u vašem IO vidim proslavljenu rukometašicu Bojanu Popović. Znam vaše uspjehe na Igrama malih zemalja Evrope, na Evropskim igrama i na Festivalu. Crnogorski sportisti i COK radom i rezultataima opravdali su u potpunosti naša očekivanja“, kazao je Hiki.

Predsjednik COK Dušan Simonović zahvalio se čelnicima EOK za sve što su učinili za Crnu Goru, navodeći da su to njeni sportisti opravdali dobrim rezultatima.

„Nadam se da podrška EOK neće izostati ni u narednom periodu. Mi smo mladi olimpijski komitet i svaka vrsta pomoći nam je dobro došla. Razgovarali smo o finansijskoj pomoći, o mladim talentima, o pomoći našoj administraciji, trenerima, stručnom radu u klubovima i reprezentativnim selekcijama. Pričali smo i o pomoći COK-u koji po malo kuburi, ali i ne previše sa finansijama", rekao je Simonović.

Kocijančič je kazao da se rado sjeća početaka crnogorskog sporta, navodeći da su od tada napravljeni ogromni koraci.

„Vrlo rado se sjećam prvih koraka COK-a, saradnje sa Simonovićem i prvog razgovora. U životu čovjek uvijek gleda da se neko povjerenje ostvari i obistini, a povjerenje u crnogorski sport ne samo da se obestinilo, već je bilo realizovano na fenomenalan način. Crna Gora je na sportskom području postigla veću prepoznatljivost u svjetskim, međunarodnim relacijama, nego na bilo kom drugom nivou. Za to iskrene čestitke", rekao je Kocijančič.

Generalni sekretar Panjoci kazao je da zna da se mnogi italijanski sportisti ugledaju na crnogorske, navodeći primjer vaterpolista koji nastupaju u toj državi.

"Nije mi prvi put da sam u Crnoj Gori. Italija i Crna Gora su blizu, a sport je uvijek unosio dodatnu vrijednost", kazao je Panjoci.

Čelnike EOK u ime Izvršnog odbora pozdravila je i Vesna Medenica i zahvalila im se na dosadašnjoj podršci. Delegacija EOK bila je danas gost i premijera Mila Đukanovića. (Mina)

Portal Analitika