Turizam

Izvanredna godina za Hotel “Avalu”

S obzirom na brojne okolnosti koje su objektivno ukazivale na lošiju turističku sezonu, iz kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro” sa zadovoljstvom prezentuju podatke za ovu godinu koji su apsolutno u suprotnosti sa prvobitnim pesimističkim očekivanjima.
Izvanredna godina za Hotel “Avalu”
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Već sada možemo reći da je 2015. godina za Hotel “Avalu” bila izvanredna. Prema presjeku napravljenom do 1. septembra svi parametri su u uzlaznoj liniji u odnosu na prošlu - takođe dobru godinu “, kazala je menadžer prodaje Hotela “Avala Resort and Villas” Jovana Đukanović.

“ Do 1. septembra ostvareno je 73.390 noćenja. Od toga broja skoro 35% se odnosi na  zapadno (WEM) tržište. To je povećanje od oko skoro 5 % u odnosu na prošlu godinu. Porast interesovanja sa zapadnih destinacija nas izuzetno raduje. Radi se o mnogim gostima koji su bili kod nas i prošle godine ili o njihovim prijateljima ili drugima koji su na osnovu njihovih preporuka bili naši gosti. Uslovno rečeno, radi se o prilično zahtjevnim gostima i ova lojalnost koju pokazuju, objektivan je reper da imamo visok kvalitet i ponudu koja zadovoljava  gosta sa tih destinacija”, zaključuje Đukanovićeva.

I pored različitih inputa koji su za logičnu posljedicu mogli imati pad posjeta sa ruskog i centralno-istočnog tržišta, to se nije dogodilo i broj noćenja je na nivou 2014. godine. U ukupnoj posjeti je to oko 35% koje su ostvarili gosti sa ovog tržišta.

Oko 30% noćenja tj. oko 20 hiljada su ostvarili gosti iz regiona, i to je povećanje od oko 17,5% u odnosu na prošlu godinu.

 “ Interesantno je i to da su naši gosti u vanpansionskoj potrošnji  imali 3% više potrošnje u odnosu na prošlu godinu. Jako smo zadovoljni i neočekivanim interesovanjem za jesenje mjesece sezone gdje je već rezervisano naših 50% kapaciteta , a posebno su ohrabrujuće najavljene konferencijske i kongresne aktivnosti. Sve u svemu apsolutno smo zadovoljni i jeste da je jako teško ali za svakog hotelijera overbuking predstavlja slatke muke", kaže na kraju Jovana Đukanović.

Autor: Prisma

Portal Analitika