Abiznis

UPCG i Unija poslodavaca Jermenije zaključili sporazum o saradnji

Između Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Unije poslodavaca Jermenije (RUEA) danas je zaključen Sporazum o saradnji koji su, na sastanku održanom u prostorijama UPCG, potpisali predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović i predsjednik RUEA Gagik Makarjan.
UPCG i Unija poslodavaca Jermenije zaključili sporazum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Sporazum ima za cilj da se uspostavljanjem institucionalne saradnje između dvije krovne, nacionalne poslodavačke organizacije pruži podrška razvoju preduzetništva i udruživanju poslodavaca, a sve u interesu stvaranja i dodatnog jačanja njihovih poslovnih veza, kao i razvoja tržišne ekonomije i socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i Jermeniji.

Potpisnici sporazuma predstavili su potencijale svoje privrede i kompanija članica, kao i aktuelne projekte koji mogu biti značajni za strana ulaganja. 

“Interesovanja naših i preduzeća iz Jermenije su evidentna i vrlo konkretna. To je potvrdio i Privredni  forum poslodavaca Crne Gore i Jermenije koji je UPCG organizovala prije dvije godine u Budvi, a koji je pokazao da postoji potreba za uspostavljanjem neposrednih kontakata između domaćih privrednika i stranih kompanija – posebno onih čiji razvojni planovi uključuju ulaganja u sektore turizma i energetike.”, kazala je predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović.

U interesu realizacije potpisanog sporazuma, ona je ukazala i na potencijale Crne Gore koji postoje u dijelu plasmana proizvoda koji se proizvode na njenoj teritoriji, kao i po pitanju povoljnih uslova za buduća investiciona ulaganja iz Jermenije.

“Sporazumom su definisane brojne zajedničke aktivnosti, od kojih posebno treba izdvojiti podršku unapređenju poslovnog ambijenta, razvoj malih i srednjih preduzeća i ženskog preduzetništva, kao i učešće u EU projektima”, istakao je predsjednik RUEA Gagik Makarjan.

Takođe, on je kazao da Jermenija u narednom periodu može biti i svojevrsan most saradnje između Crne Gore i zemalja koje participiraju u članstvu Carinske unije kojoj je, na nivou Evroazije, Jermenija nedavno pristupila.

Čin potpisivanja ovog važnog dokumenta predstavlja konkretizaciju budućeg zajedničkog djelovanja koje će, na osnovama partnerstva UPCG i RUEA, počivati na razmjeni informacija i sprovođenju aktivnosti čiji je cilj unapređenje poslovnog ambijenta i jačanje saradnje privrednika  i ekonomija Crne Gore i Jermenije.

Portal Analitika