Fudbal

Legenda Bajerna: Moramo da smijenimo Gvardiolu

Legenda Bajerna i njemačke reprezentacije Ditmar Haman nije impresioniran španskim stručanjakom Pepom Gvardiolom, za koga kaže da mora da osvoji Ligu šampiona.
Legenda Bajerna: Moramo da smijenimo Gvardiolu
Portal AnalitikaIzvor

Upitan da ocijeni rad nekadašnjeg trenera Barselone u prve dvije sezone u Bundesligi, popularni Didi mu je dao peticu (akademsku), i poručio da Bajern mora da razmišlja o novom treneru.

“Mislim da Bajern ne bi pogriješio ako bi doveo novog trenera. Kada bih morao da ga ocjenjujem, dao bih mu peticu. U prvenstvu su Bavarci odlični, ali u Kupu su recimo dozvolili da izgube od Borusije sa 10 igrača, dok su u Ligi šampiona dva puta ispali prije finala. Nijesam siguran da bi Luj van Gal ili Jup Hajnkens i dalje bili na klupi da su imali ovoliko neuspjeha kao Gvardiola. Uvijek možete da izgubite od Reala ili Barselone, ali naivnost koju je njegov tim iskazao, to je zabrinjavajuće”, napominje Haman.

Postoje glasine da bi Jirgen Klop mogao da naslijedi Gvardiolu sljedećeg ljeta na klupi Bajerna, mada prema riječima Hamana bliži Liverpulu, klubu u kojem se Njemac proslavio.

“Pregovori traju dugo već, a u Livepulu je opet veliki pritisak na trenera. Pitanje je samo da li će Jirgen Klop preuzeti Crvene tokom sezone ili na kraju. Da su ga pitali ljetos da li bi želeo da ih vodi, uvjeren sam da bi Jirgen to odmah prihvatio. I meni mnogi pričaju da će se Klop pojaviti u Minhenu 1. jula, ali nisam siguran da bi se uklopio tamo. Mislim da bi mu bilo bolje u Liverpulu”, zaključio je Haman.

Portal Analitika