Društvo

Luštica Bay predstavlja monografiju „Tivatski slikari“

Monografija “Tivatski slikari” koju je pripremila i objavila NVO “Matica Boke” u saradnji sa Opštinom Tivat i uz podršku nekoliko sponzora među kojima je i Luštica Development, biće predstavljena u utorak, 15. septembra u 18 časova u Luštica Bay-u.
Luštica Bay predstavlja monografiju „Tivatski slikari“
Portal AnalitikaIzvor

Predstavljanje je zamišljeno kao druženje sa slikarima u opuštenoj atmosferi, praćeno izložbom i koncertom mlade violonistkinje Milene Petković.

O reprezentativnoj monografiji kao projektu “Matice Boke” govoriće članovi autorskog tima, njen predsjednik Željko Komnenović i profesor Neven Staničić.

Izuzetan poduhvat osmišljavanja svojevrsnog zbornika tivatskih slikara, luksuzna trojezična monografija na 260 strana donosi biografije, kritičke osvrte i reprodukcije tivatskih likovnih autora: Anta Peana, Miljenka Sindika, Ivana Kneževića, Ljubomira Popadića, Momčila Macanovića, Ivice Aranđusa, Borisa Dragojevića, Zorana Krute, Hane Mirkov, Borisa Papovića, Milice Rajčević, Andree Ivande Rocheaux, Vladimira Jovićevića, Tanje Matković, Dragana Peričića, Boža Prodanovića, Milanke Sredanović, Rade Ivanković, Vasa Stanjevića i Zorana Mujbegovića.

14slikari2

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo bili u prilici da podržimo stvaranje a sada i predstavljanje monografije, budući da se radi o svjedočanstvu o kulturnoj baštini Tivta i prikazu opusa 20 umjetnika koji su posljednjih 40 godina kreirali ovdašnju likovnu scenu. Monografija je poseban doprinos bibliotečkom fondu o lokalnoj kulturnoj baštini.”, saopštio je Rudiger Flajge /Ruediger Fleige/, direktor prodaje i marketinga u Luštica Development.

Jedan od umjetnika koji je predstavljen u monografiji, Zoran Kruta u ponedjeljak, 21. avgusta otvoriće u Luštica Bay-u izložbu radova, što će biti umjetnikova druga izložba u novom turističkom centru koji se gradi nadomak Tivta.

Portal Analitika