Politika

DPS vrši reevidenciju, članove čekaju nove članske karte

Demokratska partija socijalista, nakon ljetnje pauze, nastavila je proces reevidencije članova i simpatizera. Novi Evidencioni list, koji je Portal Analitika imala na uvid, je dominantno plave boje i od članova i simpatizera se traži da upišu lične podatke. Simpatizeri i članovi nijesu u obavezi da se izjašnjavaju o nacionalnosti. Članove DPS-a očekuju i nove članske karte.
DPS vrši reevidenciju, članove čekaju nove članske karte
Portal AnalitikaIzvor

DPS je, podsjetimo, nakon završetka Kongresa, pozvao sve svoje članove i simpatizere da obave reevidenciju, i istakli da ih čekaju ih nove pristupnice i nove članske karte za članove a evidencija za simpatizere.

Sedmi Kongres DPS-a je održan 20.juna ove godine i na njemu je Milo Đukanović izabran ponovo za predsjednika te stranke. Duško Marković je izabran za zamjenika predsjednika DPS-a. Svetozar Marović je, jednoglasno, izabran za predsjednika Političkog savjeta DPS-a.
Na Kongresu je donešen i novi Program partije, a došlo je i do izvjesnih korekcija u Statutu. Shodno tome, odlučeno je da se izvrši reevidencija članstva i simpatizera. U novom Programu koji je jednoglasno usvojen na Kongresu jasno se navodi da je DPS za NATO pakt, dok se u ranijim programima spominjao termin „evroantalanske integracije“.

„NATO je najkredibilnija političko-vojna organizacija u svijetu, fokusirana na traženje odgovora na savremene bezbjednosne izazove. Članstvo u NATO je strateški cilj Crne Gore. To je formula trajne bezbjednosti, i za Crnu Goru i za region Zapadnog Balkana. Samim tim i doprinos evropskoj bezbjednosti. Kroz istoriju je potvrđeno da u regionu u kojem živimo nikada nije bilo samoregulatornih mehanizama za sprečavanje konflikata. Članstvom u NATO taj problem Će biti prevaziđen. Moramo se brže oslobađati stereotipa iz vremena blokovskih podjela. Svijet se danas suočava sa terorizmom, sa sajber kriminalom, prirodnim i civilnim katastrofama... NATO je najpozvanija organizacija koja, u saradnji sa ključnim faktorima međunarodne zajednice, nastoji da nađe rješenja za nove prijetnje. Članstvo u Alijansi donosi stabilnost zemlji, to znači više stranih investicija, više radnih mjesta, bolji i sigurniji život ljudi. Humanitarni aspekt, smo već osjetili tokom poplava u Crnoj Gori, kao država koja je u Akcionom planu za članstvo (MAP). DPS će aktivno, u svom članstvu i široj javnosti, doprinositi širenju istine o NATO, i prednostima koje jednoj zemlji pruža članstvo. Takvo naše opredjeljenje nije usmjereno protiv bilo koga, već za dobro Crne Gore i svih njenih građana. To je proces koji je kompatibilan s procesom evropske integracije. Članstvo u NATO znaČi i brži put u EU, navodi se u Programu DPS-a. Vladajuća partija je ranije procjenjivala da ima više od 100.000 članova.

P.Z.

Portal Analitika