Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Kolumne
 • Nauka / Tehnologija
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Politika

DPS vrši reevidenciju, članove čekaju nove članske karte

Demokratska partija socijalista, nakon ljetnje pauze, nastavila je proces reevidencije članova i simpatizera. Novi Evidencioni list, koji je Portal Analitika imala na uvid, je dominantno plave boje i od članova i simpatizera se traži da upišu lične podatke. Simpatizeri i članovi nijesu u obavezi da se izjašnjavaju o nacionalnosti. Članove DPS-a očekuju i nove članske karte.
DPS vrši reevidenciju, članove čekaju nove članske karte
Portal AnalitikaIzvor

DPS je, podsjetimo, nakon završetka Kongresa, pozvao sve svoje članove i simpatizere da obave reevidenciju, i istakli da ih čekaju ih nove pristupnice i nove članske karte za članove a evidencija za simpatizere.

Sedmi Kongres DPS-a je održan 20.juna ove godine i na njemu je Milo Đukanović izabran ponovo za predsjednika te stranke. Duško Marković je izabran za zamjenika predsjednika DPS-a. Svetozar Marović je, jednoglasno, izabran za predsjednika Političkog savjeta DPS-a.
Na Kongresu je donešen i novi Program partije, a došlo je i do izvjesnih korekcija u Statutu. Shodno tome, odlučeno je da se izvrši reevidencija članstva i simpatizera. U novom Programu koji je jednoglasno usvojen na Kongresu jasno se navodi da je DPS za NATO pakt, dok se u ranijim programima spominjao termin „evroantalanske integracije“.

„NATO je najkredibilnija političko-vojna organizacija u svijetu, fokusirana na traženje odgovora na savremene bezbjednosne izazove. Članstvo u NATO je strateški cilj Crne Gore. To je formula trajne bezbjednosti, i za Crnu Goru i za region Zapadnog Balkana. Samim tim i doprinos evropskoj bezbjednosti. Kroz istoriju je potvrđeno da u regionu u kojem živimo nikada nije bilo samoregulatornih mehanizama za sprečavanje konflikata. Članstvom u NATO taj problem Će biti prevaziđen. Moramo se brže oslobađati stereotipa iz vremena blokovskih podjela. Svijet se danas suočava sa terorizmom, sa sajber kriminalom, prirodnim i civilnim katastrofama... NATO je najpozvanija organizacija koja, u saradnji sa ključnim faktorima međunarodne zajednice, nastoji da nađe rješenja za nove prijetnje. Članstvo u Alijansi donosi stabilnost zemlji, to znači više stranih investicija, više radnih mjesta, bolji i sigurniji život ljudi. Humanitarni aspekt, smo već osjetili tokom poplava u Crnoj Gori, kao država koja je u Akcionom planu za članstvo (MAP). DPS će aktivno, u svom članstvu i široj javnosti, doprinositi širenju istine o NATO, i prednostima koje jednoj zemlji pruža članstvo. Takvo naše opredjeljenje nije usmjereno protiv bilo koga, već za dobro Crne Gore i svih njenih građana. To je proces koji je kompatibilan s procesom evropske integracije. Članstvo u NATO znaČi i brži put u EU, navodi se u Programu DPS-a. Vladajuća partija je ranije procjenjivala da ima više od 100.000 članova.

P.Z.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.