Zabava

Upoznajte unuka legendarnog Marlona Branda

Tuki Brando je sin Marlonove kćerke Čejen, ima 25 godina i rođen je na Tahitiju. Bio je jedan od najtraženijih muških modela, a trenutno studira medicinu. Život mu je bio poput najgoreg horor filma, ali je isplivao i sada je lijep, mlad i uspješan.
Upoznajte unuka legendarnog Marlona Branda
Portal AnalitikaIzvor

Tukijeva majka Čejen Brando je bila kćerka Marlona Branda i njegove treće žene Tarite Teripaje, Tahićanke koju je čuveni glumac upoznao dok je snimao Pobunu na brodu Baunti 1962. godine.

Tukijevog oca Daga Droleta je ubio njegov ujak Kristijan 1990.  to jest prije Tukijevog rođenja. Kristijan je bio Marlonov sin.

Čejen Brando je bila alkoholičarka i narkomanka, a ubrzo poslije Tukijevog rođenja joj je postavljena dijagnoza šizofrenije. Izvršila je samoubistvo 1995. kada se objesila u majčinoj kući. Tuki je tada imao samo pet godina, a poslije toga ga je na Tahitiju odgajila baka Teripija.

 Iako je dedu redovno viđao dok je bio dijete, 13-godišnji Tuki je izbačen iz Brandovog testamenta koji je bio težak preko 22 miliona dolara. U testamentu su se našli Teripaja, prijatelji i deveotoro od ukupno 15-oro djece koliko je glumac imao.

Tuki Brando se otisnuo u manekenske vode pošto mu je porodični prijatelj preporučio dobrog agenta. Prvi posao je uradio 2006. i to kada ga je Brus Veber slikao za L’Uomo Vogue. Poslije toga ga je u Milanu zapazio fotograf Mario Testino i ubrzo Tuki je postao velika faca u modnom svijetu. Već u 17. godini je postao zaštitno lice kampanje brenda Versaće.

 Iako je mnogo putovao, njegova baza su i dalje Tahiti i baka Teripaja.

- Gluma je moj deda, a ja sam modeling. Čak i da sam htio da glumim, bilo bi teško. Ljudi bi uvijek govorili: Ah, nije dobar kao što mu je bio deda. Hoću da radim nešto drugo - rekao je Tuki.

 Trenutno Brando studira medicinu u Bordou u Francuskoj.

Dedu je opisao ovako:

- Bio je fin, ali gazda u kući. Kada je on htio da te vidi, onda bi se vidjeli. Ali, ako si ti htio da vidiš njega, onda je on odlučivao o tome. Kada sam dolazio u njegovu kuću nisam smio da vičem jer je mrzio buku. Rekao mi je: Ne budi bučan, ne pričaj preglasno. I nikada nije išao nigdje. Htio je samo mir i odmor.

(Nezavisne)

Portal Analitika