Društvo

Fizioterapeuti pregledali 108 djece u Petnjici i Danilovgradu

Kampanja "Ispravi se i vježbaj!" nastavljena je danas u OŠ “Mahmut Adrović” u Petnjici i u sportskoj hali u Danilovgradu, a pregledano je 108 djece.
Fizioterapeuti pregledali 108 djece u Petnjici i Danilovgradu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Udruženja fizioterapeuta Crne Gore zahvalili su roditeljima i djeci na učešću.

Kampanja "Ispravi se i vježbaj!" osmišljena je kao besplatno savjetovalište na javnim mjestima u više crnogorskih gradova, u nekoliko ciklusa godišnje, sa ciljem da se prepozna i na vrijeme identifikuje problem s kičmom kod djece i mladih od 5 do 25 godina.

Roditelji imaju priliku da se u direktnom razgovoru fizioterapeutima upoznaju sa znacima deformiteta kičmenog stuba i načinima prevencije.

“Posljedice deformiteta kičmenog stuba su višestruke i umnogome utiču na kvalitet života svakog pojedinca. Danas se oboljenja kičmenog stuba u mnogim naprednim društvima smatraju modernom bolešću broj jedan, a dodatno zabrinjava činjenica da djeca svoje vrijeme provode u neadekvatnim školskim klupama, nose teške torbe koje ih dodatno povijaju i sve se manje bave fizičkim aktivnostima a sve više vremena provode sjeđeći ispred kompjutera, čime se njihovi mišići nedovoljno i nepravilno razvijaju ne dajući kičmenom stubu neophodnu potporu”, saopšteno je iz Udruženja fizioterapeuta.

Kažu da namjeravaju da kampanja postane tradicionalna kako bi pomogli što većem broju građana.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.