Politika

OO SDP Plav: Zabili Šaboviću nož u leđa

Dio funkcionera OO SDP-a Plav, oglasio se povodom osnivanja inicijativnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore Ivana Brajovića u Plavu. Oni su naveli da ih u političkom smislu uopšte ne zabrinjava formiranje ovog odbora, pa su iskoristili priliku da im požele svu političku sreću i uspješan rad.
OO SDP Plav: Zabili Šaboviću nož u leđa
Portal AnalitikaIzvor

"Kada smo u medijima saznali o formiranju ovog odbora i kada smo vidjeli sliku sa tog svečanog čina, pomislili smo da se radi o tradicionalnom okupljanju svih onih koji su Džavidu Šaboviću zabili nož u leđa. Ne želimo ovom prilikom da se direktno bavimo sa karijeristima sa slike kojim je Džavid bio "odskočna daska" prilikom zapošljenja i prilikom napredovanja u političkoj karijeri, to znaju Plavljani i to zna čaršija, ali ljuti smo na Džavida zato što ćuti a mogao bi reći dosta toga, kako pojedinci sa famozne slike ne bi stojali uspravno kao da su tek tako mladi i lijepi sami izgradili svoje karijere", kazao je dio opštinskog odbora SDP-a Plav. 

Ističu da su svjesni činjenice da je Šabović već odavno izvan granica lokalne politike, da je opterećen državnom politikom, na mnogo ozbiljnijem nivou.

"Ali smatramo da je kako moralno, tako i politički nedopustivo ostati nijem na pojedine Socijaldemokrate koje je kao apsolutne anonimuse Džavid odveo iz Plava za ruku i pustio u političku zbilju Crne Gore, pomenućemo samo neke sa slike Šehovića, Mehmedovića, Canovića, ostale nećemo jer su se već neki pokajali što su se našli na toj slici. Dodajemo da dobar dio krivice snose Džavidovi najbliži saradnici koji su Džavidu gore imenovane "servirali" predstavljajući ih kao "izvorne plavljane" a Džavid ih dočekao i prihvatio kao velike plavske patriote. Sada ti "izvorni plavljani"  žive i rade u Podgorici vjerovatno iz velike ljubavi prema Plavu", ističu u OO SDP-a Plav.

Prema njihovim riječima, i ovaj put kao i mnogo puta do sada pokazalo se da Džavid nije klasični političar koji zapošljava po političkoj liniji.

"To je dokaz i braće Đešević koji su se našli na slici a koji nikada nijesu bili dio SDP-a iako su zapošljeni na predlog Šabovića. Zaista je teško naći osobu sa slike kojoj Džavid Šabović nije izašao u susret tako da dok smo zaokruživali sve te "lojalne plavske glave" kojima je Džavid narodski rečeno "valjao" umalo da nam nestane mastila ironično dodaju na kraju", zaključuju u OO SDP-a Plav.

Portal Analitika