Košarka

Blamaža Hrvatske, Česi razbili Perasovićeve izabranike

Košarkaši Češke deklasirali su Hrvatsku sa 80:59 i tako ostvarili veliki uspjeh plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Češka će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Srbija - Finska.
Blamaža Hrvatske, Česi razbili Perasovićeve izabranike
Portal AnalitikaIzvor

Ne zna se da li je ''Vatrenima'' veći problem pravio Tomaš Satoranski svojom izuzetnom kreacijom igre i 11 asistencija, Jan Veseli svojim skokovima i zakucavanjima ili ostali svojom konstantnom i snažnom igrom. 

Rezultat je bio donekle u egalu u prvoj četvrtini, a kasnije se sve raspalo kod Hrvata. Velike ambicije, domaćinstvo na takmičenju, izuzetna imena poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Ante Tomića, Marija Hezonje samo su bili aduti na papiru. Vođstvo Češke u jednom momentu treće četvrtine bilo je i 30 razlike, što dovoljno govori o meču.

Do pobjede i velikog iznenađenja vodili su je Jan Veseli sa 20, David Jelinek sa 13 i Blejk Šild sa 12 poena. U hrvatskoj selekciji, koja je tokom meča imala zaostatak i od 30 poena, najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 12, dok su po deset koševa ubacili Roko Leni Ukić i Mario Hezonja.

Portal Analitika