Svijet

Jagodina: Uskoro otvaranje najveće fabrike na Balkanu

Fabrika za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije Vibac, koja se gradi u Jagodini, biće otvorena za 20 dana.
Jagodina: Uskoro otvaranje najveće fabrike na Balkanu
Portal AnalitikaIzvor

Fabrika je izgrađena u Industrijskoj zoni u Jagodini, na Koridoru desat, oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd - Niš.

"Riječ je o najvećoj fabrici u Srbiji i na Balkanu, površine oko 70 hiljada kvadratnih metara, u kojoj će zaposlenje naći 400 ljudi, a ukupna investicija je 70 miliona EUR", rekao je predsjednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković - Palma.

U kompaniji Vibac Balcani rečeno je da je u toku prijavljivanje radnika za zapošljavanje u ovoj fabrici, koje je posebno intenzivirano od 7. septembra, prenosi B92.

Izgradnja Fabrike Vibac u Jagodini, počela je 18.decembra 2013. godine, a izgradnja fabrike je finansirana iz direktnog kapitala.

Najvećoj mašini u fabrici, vlasnik kompanije je dao ime "Palma".

Marković je u ranijoj izjavi objasnio da je ta mašina nazvana "Palma" u znak zadovoljstva što je grad ispoštovao maksimalno sve što je obećao prema investitorima.

Fabrika Vibac planira izvoz od 150 miliona EUR iz Jagodine, najviše u zemlje istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.

Portal Analitika