Zanimljivosti

Kako zapravo nastaju tetovaže? (VIDEO)

Dok jedni tetovaže smatraju umjetnošću, drugi ih koriste kao način da iskažu svoj stav o nečemu, a treći ih stavljaju jer su u trendu. Međutim, dosta ljudi ne zna kako zapravo nastaju tetovaže.
Kako zapravo nastaju tetovaže? (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Uz pomoć usporenog snimka možete vidjeti kako nastaje tetovaža i čućete zašto se ona ne ispira iz kože.

Naime, struja uz pomoć elektromagnetizma pokreće pumpu u mašinici za tetoviranje koja potom istiskuje boju, a boja pod kožu ulazi kroz iglu. Igle pak prodiru pod spoljašnji sloj kože (epidermu) i zbog toga nas tetovaže bole. Međutim, zato i ostaju trajno pod kožom.

Kako je riječ o veoma tankim iglama koje vrlo brzo prodiru kroz kožu i ne idu duboko, koža ne krvari kao kad bi se ogrebali ili slučajno nečime uboli. Osim toga, postoje dvije vrste igle, one za crtanje linija i one za crtanje sijenke.

 

Izvor: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.