Fudbal

Trijumf Zvezde u vječitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 3:1 u 149. večitom derbiju koji se u okviru 9. kola Superlige igrao na stadionu “Rajko Mitić“.
Trijumf Zvezde u vječitom derbiju
Portal AnalitikaIzvor

“Crveno-bijeli“ ostaju na vrhu tabele sa 23 boda, čak osam više od komšija iz Humske 1, s tim da Partizan ima utakmicu manje, dok se između njih nalazi Javor.

U 25. minutu je Zvezda povela, Vijeira je nagovijestio da je ovo njegova utakmica i lijepim lob udarcem matirao Živkovića, a do sljedećeg pogotka je prošlo još 20 minuta. Tada je Babović odlično proigrao Stevanovića, koji je iskoristio šansu i poravnao rezultat. 

Najljepši detalj na utakmici viđen je u 49. minutu, Vijeira je imao mnogo vremena, lijepo se namjestio i sa više od 20 metara uputio pravi projektil tačno u donji dio prečke gola Živkovića. Čuvar mreže Partizana nije imao nikakve šanse da spriječi pogodak. 

Već šest minuta kasnije utakmica je bila riješena, zbunjenost fudbalera Partizana, posebno defanzivnih veznih i centralnog štopera Lazara Ćirkovića iskoristio je Aleksandar Katai, prošetao se od 25. do 18. metara i lijevom nogom savladao Živkovića. 

Do kraja meča je Partizan napadao, ali bez uspjeha, dok je Zvezda čekala šansu iz kontranapada. Meč je poslije trećeg gola Zvezde bio prekinut na nekoliko minuta zbog dima i baklji koje su stizale sa južne tribine, zbog čega je kasnije utakmica produžena za šest minuta.

(B92.net)

Portal Analitika