Društvo

GP Sukobin-Murićani: Uhapšena dva lica, pokušali da prokrijumčare skank u Italiju

Službenici Uprave policije i Uprave carina juče su na zajedničkom graničnom prelazu naše države sa Albanijom, Sukobin – Murićani, u autobusu otkrili 18 pakovanja sa 10,5 kilograma marihuane tipa skank za koji se sumnja da je bio namijenjen krijumčarenju u Italiju.
GP Sukobin-Murićani: Uhapšena dva lica, pokušali da prokrijumčare skank u Italiju
Portal AnalitikaIzvor

“Naime, policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug i službenici Carinske ispostave Sukobin su juče oko 17,40 časova na ZGP Sukobin – Murićani, na ulazu u Crnu Goru, radi kontrole lica, robe i vozila zaustavili autobus albanskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Valona (Albanija) – Torino (Italija), a kojim je upravljao B.Ć. (41), državljanin Albanije, dok je u autobusu bio i drugi vozač H.J. (53), takođe albanski državljanin.  Policijski i carinski službenici izvršili su kontrolu vozača, putnika i autobusa, uz korišćenje službenog policijskog psa obučenog za otkrivanje droge. U prtljažniku – bunkeru, u ventilacionim šupljinama, bilo je sakriveno 18 pakovanja – pvc kesa u kojima se nalazila biljna materija za koju se posumnjalo da se radi o marihuani tipa skank. Policijski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavijestili kolege iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici”, navodi se u saopštenju Uprave policije dostavljenom Portalu Analitika.

ZVDT u Podgorici je naložio da se B.Ć. i H.J. liše slobode te da se uz krivičnu prijavu privedu. Osumnjičena lica će tužiocu biti privedena danas, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su B.Ć. i H.J. imali namjeru da otrkiveni skank, radi dalje prodaje, iz Albanije prokrijumčare u Italiju.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika