Društvo

Mitropolija SPC: Ministarstvo dužno da svima omogući prisustvo na okruglim stolovima

Smatramo da je neophodno da argumentovano, civilizovano i u hrišćanskom duhu pomognemo Ministarstvu u pripremi ovog veoma važnog zakona, stav je Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.
Mitropolija SPC: Ministarstvo dužno da svima omogući prisustvo na okruglim stolovima
Portal AnalitikaIzvor

MCP SPC danas je apelovala "na sve pravoslavne vjernike i ostale zainteresovane da se uzdrže od bilo kakvih provokacija".

- Imajući u vidu da je javni i više puta povoljeni poziv Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kojim su svi građani i najšira javnost Crne Gore pozvani da iskoriste svoje pravo u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, i dalje na snazi, apelujemo na sve pravoslavne vjernike i ostale zainteresovane da se uzdrže od bilo kakvih provokacija. Svako u okviru javne rasprave u cjelosti, kao i u svim njenim segmentima, a posebno na okruglim stolovima, ima pravo da slobodno pristupi mjestu i učestvuje u raspravi na konstruktivan način. Ministarstvo je dužno da to omogući svima koje je javno pozvalo na okrugle stolove - navodi se u pozivu SPC kojim se podsjeća da će naredni okrugli sto biti održan u ponedjeljak u staroj zgradi Vlade od 11 časova.

Istim saopštenjem MCP SPC pozvala je "sveštenstvo, sveštenomonaštvo, monaštvo i sav vjerni narod" na svetu arhijerejsku liturgiju koju će mitropolit Amfilohije služiti u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u ponedjeljak ujutro.

Portal Analitika