Društvo

Crveni krst Cetinja održao predavanje za osnovce

Organizacija Crvenog krsta iz Cetinja poručila je da će nastaviti sa obučavanjem volontera za pružanje prve pomoći kako bi se smanjio broj žrtava koje nastaju usljed njenog neadekvatnog i neblagovremenog pružanja.
Crveni krst Cetinja održao predavanje za osnovce
Portal AnalitikaIzvor

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, iz te organizacije su saopštili da je to predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje "Budi heroj. Spasi živote. Prva pomoć je za sve, svuda!". Oni su taj datum obilježili predavanjem "Prva pomoć namijenjena djeci školskog uzrasta", koje je održao dr Mitar Popović, ispred Zavoda za hitnu medicinsku službu Crne Gore - Služba Cetinje.

- Pored metoda i tehnika samopomoći i pomoći drugima kada su u pitanju nesreće, Popović je detaljno obrazložio učenicima osnovnih škola "Njegoš" i "Lovćenski partizanski odred" koliko je od značaja da budu adekvatno informisani i obučeni za pružanje prve pomoći kada je to neophodno. Učenici su stekli nova znanja: kako zaustaviti krvarenje, uraditi mobilizaciju, transportovati povrijeđene, šta treba uraditi kod osoba koje su bez svijesti, postupak oživljavanja, odnosno reanimacije. Crveni krst Cetinje nastaviće tokom cijele godine sa radom na obučavanju volontera za pružanje prve pomoći, kroz predavanja, praktične radionice i učešće na lokalnom i državnom takmičenju. Naš cilj je da se svake godine taj broj povećava, kako bismo smanjili broj žrtava koje nastaju usljed neadekvatne i neblagovremeno pružene prve pomoći - zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.