Politika

Dejana Dizdarević predsjednica Foruma žena SDP Bijelo Polje

Izborna skupština Lokalnog odbora Foruma žena SDP održana je u Bijelom Polju i okupila je veći broj žena zainteresovanih za aktivnije učešće u javnom i političkom životu grada.
Dejana Dizdarević predsjednica Foruma žena SDP Bijelo Polje
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz ovog stranačkog tijea, za predsjednicu Foruma žena SDP Bijelo Polje izabrana je Dejana Dizdarević, dok su obavljanje funkcija nastavile dosadašnja potpredsjednica Ana Milićević i dosadašnja sekretarka Foruma žena Jasmina Međedović.

Izbornoj skupštini prisustvovale su potpredsjednica SDP CG i predsjednica Foruma žena Mirel Radić-Ljubisavljević, potpredsjednica Nada Marstijepović i članica predsjedništva Foruma žena Elvira Spahić. Izbornu skupštinu Foruma žena pozdravio je Tufik Bojadžić, predsjednik OO SDP Bijelo Polje.

Mirel Radić-Ljubisavljević, istakla je da je SDP partija koja u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu. Na članicama Foruma žena je odgovornost i obaveza da se svojim aktivizmom i stručnim kvalitetama izbore za realizaciju statutarne i zakonske norme od minimum 30% učešća žena u organima SDP-a, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

- Predstavljen je program aktivnosti Foruma žena SDP Bijelo Polje i najavljen nastavak  projekata: Žensko preduzetništvo, Rodna ravnopravnost u procesu evropskih integracija i Žene i zdravlje, koji će se realizovati u saradnji sa Centralnim odborom. FŽ SDP Bijelo Polje  zalagaće se u svom budućem radu da načelo ravnopravnosti polova bude sprovedno u praksi, ali i preduzimati mjere i akcije za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene, poboljšanje statusa žene domaćice odgovarajućim vrednovanjem ženskog rada u kući i promovisanju odgovornog odnosa prema životnoj sredini - navodi se u saopštenju sa izborne skupštine Foruma žena SDP-a Bijelo Polje.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.