Tenis

Peneta: Malo je falilo da se povučem

Flavija Peneta plasirala se u finale US Opena, a poslije trijumfa priznala je da je prije dvije godine malo nedostajalo da se povuče iz profesionalnog tenisa. Italijanka je u samo dva seta savladala drugu teniserku svijeta Simonu Halep sa 6:1, 6:3.
Peneta: Malo je falilo da se povučem
Portal AnalitikaIzvor

Za trofej će se boriti sa sunarodnicom Robertom Vinči koja je napravila podvig izbacivši Serenu Vilijams.

"Veoma sam srećna, igrala sam zaista dobro od početka. U drugom setu sam malo više čekala grešku protivnice. Sve je funkcionisalo nevjerovatno na meču." 

Ona je poslije plasmana u polfinale izjavila da ni sama nije vjerovala da može da stigne do te faze takmičenja. 

“Prije 20 dana psiholog me je pitao da li sam ikada mislila da ću moći da osvojim neki Gren slem ili igram finale, ja sam rekla "ne". Iz mnogo razloga moj odgovor je bio takav, ali što bi se reklo, nikad se ne zna. Uvijek treba dati sve od sebe, a najbolje stvari se dešavaju kada se najmanje očekuju. Kada se nešto previše planira i kada kažeš sebi, “uradiću ovako ili onako”, to često zna da propadne", rekla je Peneta.

Na pitanje koliko je blzu bila da se povuče poslije povrede ručnog zgloba, rekla je:

"Blizu, veoma blzu. Nijesam to učinila jer mi je još bilo lako da treniram, da putujem, da živim na ovaj način, jer je ovo lijep život. Ali nekad bude previše. Zbog toga i dalje igram, ni zbog jednog drugog razloga”, rekla je Peneta.

Portal Analitika