Politika

DŽAKOVIĆ: Ako bi Đukanović otišao DPS bi propao

Bivša poslanica Demokratske partije socijalista Ljubica Beba Džaković ocijenila je za Dan da na čelu crnogorske Vlade ne vidi nijednu ženu, ali ni muškarca koji bi mogao da zamijeni aktuelnog premijera Mila Đukanovića.
DŽAKOVIĆ: Ako bi Đukanović otišao DPS bi propao
Portal AnalitikaIzvor

Za Đukanovića kaže i da drži DPS na vlasti, jer "ako on ode partija će propasti".

- Nema muškarca koji može zamijeniti Mila, a ne da ga zamijeni neka žena. Prvi put kad se pojavi neko poznatiji od Mila, i bolji, i sposobniji, on će postati premijer, bilo da je u pitanju žena ili muškarac. Ali najgore po Crnu Goru bilo bi da taj posao radi neko ko ga ne zna. Nema toga ko bi sada mogao Mila da zamijeni - kazala je Džaković.

Prema njenim riječima, takva osoba će se sigurno pojaviti jednog dana, ali je za sada nema.

- Sam Bog uredi kako će i šta biti, a mi se samo malo trudimo. Čim se pojavi neko pametniji, bolji i sposobniji, to će se samo rješiti. Ali, ja ga ne vidim ni u mojoj ni u drugim partijama - smatra Džaković.

Ona dodaje da bi bez Đukanovića na čelu - i DPS propao i izgubio vlast.

- Kad bi se Milo povukao, mi ne bismo izdržali ni pola godine. To je moje lično mišljenje. Postali bismo kao i ove ostale jadne male partije. Ne bismo znali kako da funkcionišemo, zato što je velika većina u ovoj partiji stabilna zbog Mila. On je jedan veoma harizmatičan čovjek i teško da mu iko može izaći na crtu - kazala je sagovornica Dana.

Džaković je ponovila ocjenu da žene u Crnoj Gori nijesu diskriminisane i da ne treba da budu ni u Vladi, ni u Skupštini ako ih za funkciju preporučuje samo to što su ženskog roda.

Ona takođe smatra da žene svakako treba da rade, jer su pametne i snažne, ali prije svega treba da budu majke pa onda sve ostalo.

- Važnija je uloga majke - da sačuva djecu - nego da radi šta bilo. To je jedina, ali pozitivna prepreka, jer za ženu je najvažnije da bude majka pa tek onda na red dolazi karijera. Bolje je što u parlamentu ima žena. Valjalo bi da ih ima više, jer su one miroljubivije i tolerantnije. Ipak, nikada ne bih pristala da me neko vuče da budem ministar ili poslanik samo zato što sam žena. To je ponižavajuće, ali ako je žena dobra i pametna, naravno da je dobro da bude na takvoj funkciji - ocijenila je Džaković za Dan.

Izvor: Dan

Portal Analitika