Politika

Ko će iz opozicije pokušati da zauzme mjesta DF-a?

Kolegijum predsjednika Skupštine inicirao je izmjenu odluke o formiranju odbora za praćenje izbornih zakona kojom je ostavljena mogućnost DF-u da učestvuje u radu tog tijela "ukolko želi", dok šef Poslaničkog kluba Fronta Milutin Đukanović ponavlja da će taj politički savez i dalje bojkotovati privremeno radno tijelo, piše Pobjeda.
Ko će iz opozicije pokušati da zauzme mjesta DF-a?
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je podsjetio da, po sadašnjoj odluci, odbor nije legitiman jer u njoj piše da moraju da učestvuju predstavnici svih poslaničkih klubova.

- DF prosto ne želi da učestvuje i da bude dekor u izbornom procesu. Većina na kolegijumu odlučila da će se pokrenuti inicijativa za izglasavanje nove odluke u parlamentu. Mi smo ponovo saopštili da nećemo učestovati u radu bilo kojeg odbora koji se formira, a živo me interesuje da li će ostali predstavnici opozicije pokušati da i u novom odboru zauzmu mjesta Demokratskog fronta - kazao je Đukanović za podgorički list.

On je kazao da je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić na kolegijumu rekao da se mora donijeti nova odluka.

- Mi nećemo učestvovati, kakva god da bude nova odluka, osim ako ne prihvate naše amandmane, što očigledno neće prihvatiti jer ni prvi put nijesu. Ostale opozicione partije će se izjasniti na plenumu - navodi Đukanović.

Prema njegovim riječima, svi su na Kolegijumu prihvatili da se nije mogao formirati odbor po postojećoj odluci.

- Predsjednik parlamenta hoće da pokrene inicijativu da se ta odluka izmijeni, a kako će ko na plenumu glasati, to ćemo tek vidjeti, ako to uopšte uđe u dnevni red - rekao je Đukanović Pobjedi.

Poslanik DF-a smatra da je jedini način da se organizuju izbori u Crnoj Gori formiranje prelazne vlade.

- Prije nekoliko mjeseci predstavnici vlasti su odbili tu ponudu i zbog toga je DF odlučio da ide na proteste i natjera vladajuću strukturu da prihvati prelaznu vladu. To je jedini način da se organizuju koliko-toliko fer izbori, sve ostalo je šminkanje i simuliranje demokratije. Dokazano je da se DPS u izbornom procesu služi nedozvoljenim sredsvima i da žele da kradu izbore kako bi mijenjali istinski volju naroda - zaključio je Đukanović.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.