Abiznis

Miodrag Kostić kupio "Kempinski" u centru Portoroža

Kompanija "Istrabenz turizam" prodala je portoroški hotel "Kempinski Palace" - najluksuzniji hotel na slovenačkoj obali - firmi "Agra Holding AG" koja je registrovana u Švajcarskoj, a iza koje stoji "MK grupa" kotroverznog srpskog tajkuna Miodraga Kostića, prenosi T portal.
Miodrag Kostić kupio "Kempinski" u centru Portoroža
Portal AnalitikaIzvor

Slovenački mediji juče su objavili ovu informaciju pozivajući se na neslužbene, ali pouzdane izvore.

Prema izvještaju koju je objavila Slovenačka televizija, za 100 odsto dionica kompanije "Istrabenz turizam" koja upravlja hotelom, Kostić će platiti 25 miliona eura. Mediji procjenjuju kako je to malo, s obzirom na to da je njegova gradnja i obnova prije nešto više od pet godina, kad je bio u vlasništvu u međuvremenu poslovno posrnulog Holdinga "Istrabenz", stajala 90 miliona eura.

Slovenački mediji su već nekoliko mjeseci nagađali da će Kostić kupiti hotel s pet zvjezdica u samom centru Portoroža.

Prema izvorima, ugovor je potpisan u četvrtak, a prodaja je dio plana poslovnog dezinvestiranja i smanjenja kreditnih opterećenja.

U "Istrabenz turizmu" navode da je prodaja dogovorena s bankama-povjerenicama koje su kreditirale gradnju hotela s pet zvjezdica, a među kojima je najviše kredita dala "Hypo banka".

Uz poznatog preduzetnika iz Srbije, kao zainteresovani kupci ranije su se spominjali investitori iz Rusije i Japana, ali s njima nije došlo do sporazuma, pa nisu dali ponudu.

O ponudama je, na kraju, odlučivala austrijska "Heta Asset", kompanija koja vodi kreditna potraživanja "Hypo banke", a potpisani ugovor moraju da odobre sve banke-povjerenice, među kojima i slovenačka "loša banka" - državna institucija koja je preuzela loše kredite slovenačkih banaka, prenose mediji.

Izvor: T portal

Foto: lifepr.de

Portal Analitika