Tenis

Senzacija, Vinči izbacila Serenu sa US Opena!

Roberta Vinči napravila je najveću senzaciju sezonu, pošto je u fantastičnom meču eliminisala Serenu Vilijams u polufinalu US Opena – 2:6, 6:4, 6:4!
Senzacija, Vinči izbacila Serenu sa US Opena!
Portal AnalitikaIzvor

Italija nikad u istoriji nije imala teniserku u finalu US Opena. Sad ih ima dvije! Svi su očekivali sat vremena posla za Serenu Vilijams i pohod na Gren Slem poker, četiri naslova u jednoj godini što je posljednjoj uspjelo Štefi Graff 1988. 

No Roberta Vinči (32) imala je druge planove. Italijanka i 43. igračica svijeta napravila je senzaciju izbacivši Serenu Williams u polufinalu US Opena! I to nakon što je izgubila prvi set 6-2. Vinči je slavila 2-6, 6-4, 6-4.

To znači da ćemo u Njujorku gledati italijansko finale. Jer Flavia Pennetta prije ovog meča pomela je Rumunku i drugu nositelku Simonu Halep 6-1, 6-3. Penetta je ostvarila rezultat karijere, a sad će se za naslov boriti protiv Roberte Vinci koja je napravila čudo nad čudima u drugom polufinalu.

Vinči je dosada na Gen Slamu najviše stigla do četvrtog kola, dvaput na Vimbldonu i jednom na Rolan Garrosu. U karijeri ima sedam WTA naslova.

Portal Analitika