Vaterpolo

SP: Odlična partija Crne Gore, juniori igraju za peto mjesto

Velika pobjeda juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu - izabranici trenera Zorana Maslovara savladali su Australiju 15:9, pa će sjutra sa Španijom igrati za 5. mjesto na smotri najboljih selekcija svijeta. Iako u dosta oslabljenom sastavu i sa malim brojem pripremnih utakmica po novim pravilima, Saveljić i drugovi su odigrali dobar meč, maksimalno ozbiljno prišli utakmici, i na kraju ubjedljivo trijumfovali protiv izuzetno jako rivala. Glavni cilj ekipe Zorana Maslovara bio je plasman u četvrtfinale, sada je on i premašen, pa ostaje da protiv Španije u subotu na pravi način zaokruže takmičenje u Almati.
SP: Odlična partija Crne Gore, juniori igraju za peto mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što smo poveli golom Vukasovića, te kasnije Saveljića za 2:1, uslijedio je period igre u kojem su Australijanci došli do prednosti od 3:5, ali je finiš prve četvrtine u potpunosti pripao Crnoj Gori koja je taj period igre riješila u svoju korist 6:5. Drugu dionicu odigrali smo izuzetno jako u defanzivi, primili smo samo jedan gol,a postigli tri za 9:6 na poluvremenu.

Izabranici Zorana Maslovara nastavili su u istom ritmu , jako u defanzivi što svjedoče i samo dva primljena gola, sa druge strane tri puta smo tresli mrežu rivala, pa smo u posljednjih osam minuta ušli sa 12:8. Koliko smo ozbiljno shvatili meč pokazuje i četvrta dionica, i pored sigurnog vođstva, dodali smo gas za konačnih 15:9.

''Čestitam igračima na odličnoj partiji. Svi do jednog su maksimalno ozbiljno pristupili meču, ispunili su sve što smo zacrtali prije duela, što smo i na kraju potvrdili ovom velikom pobjedom. Poznato je, da smo dosta oslabljeni došli na ovo takmičenje, sa malo pripremnih utakmica, i što još moram reći da je ovo eksperimentalni šampionat sa novim pravilima, i pored svega toga napravili smo jako dobar rezultat. Moram još jednom pohvaliti ove momke, njihovu disciplinu, naporan rad, maksimalno zalaganje i tokom treninga i tokom utakmica'', kazao je Maslovar.

CRNA GORA - AUSTRALIJA 15:9 (6-5, 3-1, 3-2, 3-1)

Sudije: Luka Bjanco (ITA), Daniel Vaskez (MEK).

Igrač više: CG: 4/12. AUS: 5/8.

Penali: AUS: 0/1.

CRNA GORA: Arsenije Stanović, Ugješa Vukasović (1), Đorđe Bulatović (1), Dušan Matković, Matija Brguljan (2), Nicolas Saveljić (5), Danilo Adžić (2), Stefan Porobić (2), Filip Gardaševic, Janko Krivokapić (2), Milija Mandić. Trener: Zoran Maslovar.

AUSTRALIJA: Anthony Hrysanthos, Nicholas Brooks (1), Angus Lambie (1), Christopher Perrott, William Armstrong (2), Jordan Kremers-Taylor (2), William Mackay, Leo Hurley (1), Andrew Ford (2), James Smith, Sam Cocokios. Trener: Slobodan Macic.

Portal Analitika