Crna hronika

UP: Za četiri sedmice zaplijenjene 983 stabljike marihuane

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica, pronašli i zaplijenili 55 stabljika opojne droge marihuana i slobode lišili M.V. (31) i M.V. (46) iz Kolašina, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
UP: Za četiri sedmice zaplijenjene 983 stabljike marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici su, u koordinaciji i po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, juče, 10. septembra 2015. godine, u mjestu Drijenak na teritoriji Opštine Kolašin, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija koje koriste osumnjičeni.

"Pretresom stana i pomoćnih prostorija kod M.V. i M.V. su u plasteniku pronađene i zaplijenjene 23 stabljike marihuane prosječne visine od 2,60 m, dok su u bašti pronađene 32 stabljike ove opojne droge prosječne visine 1,50 m. Sumnja se da su ova lica stabljike marihuane uzgajala radi stavljanja u promet. Osumnjičena lica su, uz krivičnu prijavu, na dalju nadležnost privedena ZVDT u Bijelom Polju, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", precizirano je u saopštenju.

Zaplijenjene stabljike marihuane će biti upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Ovom zaplijenom broj zaplijenjenih stabljika marihuane u posljednjih skoro mjesec dana iznosi oko 1.000, tačnije 983 stabljike ove opojne droge. Naime, podsjećamo da su službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica i službenici CB Podgorica, u saradnji i po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 08. septembra 2015. godine, u naselju Konik u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi B.M. (32) iz Podgorice, i tom prilikom pronašli i zaplijenili osam stabljika marihuane, nakon čega su ovo lice lišili slobode. Službenici ove grupe i službenici Interventne jedinice su takođe, u koordinaciji i po nalogu  zamjenika Višeg državnog tužioca a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 19. avgusta 2015. godine, u mjestu Kopilje u Podgorici, lišili slobode V.V. (46) iz Podgorice kod kojeg su pretresom kuće, pomoćnih prostorija i imanja pronašli i zaplijenili 920 stabljika opojne droge marihuana.

Portal Analitika