NATO

Direktor EU za Zapadni Balkan Žan Erik Pake u posjeti Crnoj Gori

Direktor za Zapadni Balkan pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Žan-Erik Pake boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori od 13. do 14. septembra.
Direktor EU za Zapadni Balkan Žan Erik Pake u posjeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete, Pake će kopredsjedavati 9. sastankom Odbora za monitoring Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), zajedno sa ambasadorom Aleksandrom Andrijom Pejovićem, državnim sekretarom za evropske integracije i nacionalnim IPA koordinatorom.

Prilikom posjete, Pake će 14. septembra svečano otvoriti Zavod za transfuziju krvi Crne Gore, kofinansiran od strane Evropske unije putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć, zajedno sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.

Tokom njegove prethodne posjete Crnoj Gori u februaru ove godine Pake je posjetio granični prelaz Božaj između Crne Gore i Albanije, koji će se prošiti zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije koja ima za cilj da unaprijedi povezanost među zemljama Zapadnog Balkana.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.