Abiznis

Medojević: Ponuda HAAB korisnicima "švajcarskih" kredita reketaška i kriminalna

Predsjednik PzP Nebojša Medojević je danas imao radni sastanak sa Draganom Senićem, predstavnikom korisnika kredita u švajcarskim francima i advokatom Dragomirom Ćalasanom koji su Predsjednika PzP i jednog od autora Zakona o konverziji kredita u CHF u EUR informisali o toku impelemntacije zakona u praksi.
Medojević: Ponuda HAAB korisnicima "švajcarskih" kredita reketaška i kriminalna
Portal AnalitikaIzvor

"Senić i Ćalasan su prezentirali Medojeviću službene dokumente koje je Hypo Alpe Adria banka uputila korisnicima kredita , kao i druge materijale koji ukazuju na grubo kršenje zakona i pokušaje još jedne prevare i obmane opljačkanih gradjana Crne Gore. I pored vrlo jasnog dokumenta Centralne Banke Crne Gore i preciznih zakonskih odredbi, menadžment Hypo Alpe Adria Banke, nastavlja sa drskim i bahatim kršenjem zakona , uzimajući sebi za pravo da budu iznad zakona i institucija države Crne Gore. Nakon detaljnog upoznavanja sa nevjerovatnim, kriminalnim postupcima menadžment Hypo Alpe Adria banke, predsjednik Pzp je obavjestio predstavnike pokradenih i prevarenih korisnika ovih spekulativnih zelenaških kredita, da obavjeste sve svoje članove da ni po koju cijenu ne prihvataju nove reketaške i kriminalne ponude Hipo Alpe Adria Banke, koje su štetne za njih i koje su protivzakonite", ističe se u Medojevićevom saopštenju, dostavljenom Portalu Analitika.

Medojević je posebno istakao kontinuitet neprihvatjivog postupanja menadžmenta ove banke, "koja uz pomoć i savjeta masonske advokatske kancelarije “Jovovic, Mugoša , Vuković” vrše protivustavni, antidržavni i kriminalni pritisak na parlament, ustavni sud, medije, i unesrećene građane u ciju naplate spekulativnih, pljačkaških zelenaških kredita od strane nesrećnih građana dovedenih u dužničko ropstvo.

"Medojević je obavjestio predstavnike klijenata Hypo Alpe Adria banke, da će nakon konsultacija sa svojim pravnim timom, u najkraćem roku sagaledati pravne mogućnosti za podizanje krivične prijave protiv menadžmenta Hypo Alpe Adria Banke zbog vršenja čitavog niza krivičnih djela , na štetu već opljačkanih kijenata korisnika kredita u CHF i nepostupanja po Zakonu o konverziji kredita u CHF u EUR koji je usvojilla Skupština Crne Gore", naglašava se u saopštenju.

Predsjednik PzP  poziva VDT Ivicu Stankovića da se ozbiljno pozabavi organizovanim kriminalom u bankarskom sektoru, a posebno u Hypo Alpe Adria Banci, kao i subverzivnim protivustavnim postupanjem tajne masonske lože koja preko ove advokatske kancelarije u kontinuitetu djeluje prtoiv Ustava i zakona, na štetu građana i države, ugrožavajući ustavni poredak zemlje.

"Inistitucije ove države su po Ustavu dužne da čuvaju ustavni poredak, poštovanje zakona i elementarnih ljudskih prava, pa Medojević očekuje da će i VDT i Ustavni sud, voditi računa o intersima gradjana, a ne špekulativnim zelenaškim višemilionskim profitima banke i masonske  advokatske kancelarije", zaključio je Medojević.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_99374
11.09.2015. 19:49

Opa, Medo, alibi ako se padne na Ustavnom, pa se vec sad krece sa uobicajenom demagogijom, prijavama i sl. Bolje je Senicu da i on pocne da vraca kredit, ker ce oni koji uredno vracaju svi da prihvae ponudu.

2
10
G Guest_27937
11.09.2015. 19:20

Svaka cast, neka sto se banka sprda sa gradjanima, nego se posprdava i sa CBCG, ajde neka i to, oni su im dozvolili da sve to rade, ali se sprda sa parlamentom koji je vecinom glasova izglasao ovaj zakon, a samim tim i sa Drzavom Crnom Gorom. Svaka cast Medojevicu, mada ja grijesim ne radi to banka, nego onaj lupez od advokata. Misli kao i mnogi sto su mislili da je iznad vlasti i da je nedodirljiv, ali zavrsit ce kao i svi koji su tako mislili...

9
2
G Guest_8800
11.09.2015. 19:04

Vidio Medo da je mako zeznuo klijente sa kamatom od 8,2 pa mu sad kriv svako. Pogotovi advokati koji su ga dobili na sud, kad je onomad navukao one gradjane da tuže EPCG.... Sljedeci put uzmi digitron i kreditni kalkulator prije nego predložiš zakon, Medoooo...

3
9
M Mila K
11.09.2015. 18:19

Prvo, korisnici u radu sa bankom moraju da odrade posao bez politicarenja. Drugo, ratovi sa advokatima koji realno u ovom postupku vise ne zastupaju banku, posebno za toboznja ustavna pitanja, su nekorisni bilo cemu, a ponajmanje pristupu korisnika rjesavanju njihovih finasijskih izlozenosti u vezi CHF kredita. Ako je vec potrebno da se vrsi pritisak na banku i regulatora, a za takvo sto postoje realni razlozi i argumenti, onda to mora biti skupstina CG a ne izabrani poslanik, jer za zakonsko rjesenje su glasali iz svih poslanickih klubova sto ovaj zakon cini dobrim rjesenjem za korisnike kredita. A da usvojeno rjesenje ima svoje slabosti zbog ishitrenosti upravo od predlagaca je nepobitna cinjenica, i banka najvjerovatnije zeli biti malo neozbiljna prije nego odradi posao u skladu sa zakonom. Gubiti zivce i zalopojkati nece dovesti do dobrog zavrsetka nego gubljenja vremena bez razloga za tim.

3
8