Društvo

Amfilohije o Nacrtu: Najgori zakon o crkvi od postanka Crne Gore

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je danas da je Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti o kojem se ovih dana vodi javna rasprava „najgori i najperfidniji zakon o Crkvi od kad postoji Crna Gora“.
Amfilohije o Nacrtu: Najgori zakon o crkvi od postanka Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Amfilohije je ovo kazao u Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na svečanosti uručenja primjeraka Svetoga Pisma ovogodišnjoj generaciji đaka-prvaka ove crkveno-prosvetne ustanove.

„Osnovni cilj je da oskrnave i razore ćivot Svetoga Petra Cetinjskoga, da pljunu na ruku Svetoga Jovana Krstitelja i na ono radi čega je on posječen. A posječen je zbog toga što je kazao istinu“, naglasio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije je kazao da se to što se dogodilo sa glavom Svetog Jovana Krstitelja, danas ponovo događa na svjetskom planu.

„Ponovo je glava Jovana Krstitelja na tanjiru. Evo je na tanjiru u Crnoj Gori, evo je na tanjiru u Evropi, u Ukrajini, u Siriji, u Iraku… Demonske, razorne sile hoće da unište dobro, da ubiju Boga u ljudima, da razore vječnu, istinsku i praviu ljubav“, objasnio je on.

„Al ne reče Turčin ako Bog da, kako kaže naša narodna pjesma“,  poručio je Amfilohije.

Portal Analitika