Abiznis

Brajović obišao završne radove na trasi Berane-Lubnice (VIDEO)

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima obišao je dionicu Berane-Lubnice, puta Berane - Kolašin, čija je izgradnja u završnoj fazi. Na toj trasi u toku su završni radovi na opremi puta - odbojne ograde, iscrtavanju horizontalne i postavljanju vertikalne signalizacije, zaštitne mreže i ograde na mostovima. Svi radovi se izvode saglasno ugovorenim evropskim standardima, a radovi će biti završeni i prije ugovorenog roka, a to je 1. oktobar.
Brajović obišao završne radove na trasi Berane-Lubnice (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Dionica Berane-Lubnice duga je 10,3 km, a kompletan put oko 22,6 km. Riječ je o jednom izuzetno važnom projektu, koji je od neprocjenjivog značaja ne samo za Berane, već i za sve okolne opštine kojim će se putovanje od Berana do Kolašina skratiti za preko 40 kilometara - kazao je ministar Brajović. On je naglasio i da će ova saobraćajnica uticati na kvalitetniju povezanost i dostupnost Bjelasice i Komova, što će posebno imati efekta kada je u pitanju turizam u toj regiji, u prvom redu se tu misli na ski centar na Bjelasici.

1109berane

Podsjećamo da je izgradnja ovog puta podijeljena u dvije faze. Prva je rekonstrukstrukcija dionice od Berana do Lubnica, koja se privodi kraju, a druga faza podrazumijeva izgradnju nedostajućeg dijela puta od Lubnica preko Jezerina do Kolašina. Na toj dionici biće potreban proboj skoro tri kilometara dugog tunela na Vranjaku, ispod prevoja koji se nalazi na 1900 metara nadmorske visine, a u planu je izgradnja i oko 150 metara dugog mosta.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je da su radovi izvedeni veoma kvalitetno i u roku, te da će ova saobraćajnica značiti puno za sve koji gravitiraju području Lubnica i sela u tom kraju.

Ukupna vrijednost radova je oko 6,5 miliona eura, a važno je napomenuti da je, osim rekonstrukcije puta izmješten i lokalni vodovod, kao i sistem za fekalnu kanalizaciju.

 

 

 

Portal Analitika