Društvo

Baković: Omogućiti svima da iznesu mišljenje

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković pozvao je sve nadležne organe, ostale subjekte i građane, da se u nastavku javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti omogući svim zainteresovanima da iznesu svoje mišljenje, sugestije i prijedloge o zakonskom tekstu u tolerantnoj i dostojanstvenoj atmosferi i bez pritisaka.
Baković: Omogućiti svima da iznesu mišljenje
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, juče je u Kotoru grupa od oko 100 građana spriječila mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihaila i predstavnike CPC da učestvuju u javnoj raspravi u Kotoru, koja zbog napete situacije na kraju nije ni održana.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda izrazio je zabrinutost zbog sprječavanja održavanja javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u Kotoru.

"Posebno je zabrinjavajuća činjenica što su nemile scene, neprimjerena atmosfera, uvredljive riječi, govor mržnje i verbalni napadi iz Bijelog Polja ponovljeni, gotovo na isti način u kratkom vremenu i istim povodom“, saopšteno je iz Institucije zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

U saopštenju se ističe da su sprječavanjem i ovog javnog skupa zainteresovani građani i drugi subjekti onemogućeni da iznesu svoje stavove, mišljenja i sugestije o Nacrtu zakona i učestvuju u kreiranju zakonskih rješenja o ovako važnoj oblasti ljudskih prava.   

Portal Analitika