Društvo

Nikšićki volonteri brojnim donacijama pomažu građanima

Da vaše malo nekom znači mnogo, dokaz su mladi ljudi u Nikšiću, koji kroz aktivnosti udruženja Volonteri Crne Gore pružaju socijalnu zaštitu ugroženom stanovništvu Opštine. Volonteri ovog udruženja, nastavljaju humanim stopama, a volonterskim radom, svojim ličnim trudom postavljaju nove standarde i rekorde, na putu ostvarivanja svojih ciljeva.
Nikšićki volonteri brojnim donacijama pomažu građanima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U protekla dva dana, volonteri našeg udruženja, obišli su 40 porodica koje žive na rubu egzistencije.  U ta dva dana, uručili smo pomoć u iznosu od preko 1200€, i to 312 litara mlijeka, 150 litara jogurta, 230 pakovanja tjestenine i 700 pakovanja marmelade. Porodice koje smo obišli u protekla dva dana, na kučnu adresu dobili su količinu namirnica potrebnu za mjesec dana, zavjesi od broja članova porodice. Nastavićemo sa realizacijom naših ideja i ciljeva.

Pozivam sve građane koji su u mogućnosti, da doniraju hranu odjeću, obuću ili knjige u prostorijama udruženja Institut crne metalurgije, Vuka Karadžića bb, jer zaista mi ćemo te donacije uputiti na pravu adresu.

I ako je potrebno monogo rada i truda, jedino što volontere motiviše jeste humanost, solidarnost i potreba za aktivnim učešćem u društvu.

„ Naši partneri i donatori na ovom projektu, kojima se zaista iskreno zahvaljujemo su sledeći: Ntc, Expo Commerc, Ramel Doo, Škorpion, Nikšićki Mlin, Uniprom Doo, Neckom Doo, In-Ga Kafa, Moment Kafa, Hdl, Domaća Trgovina, kao i mnogi drugi. Ovaj put, ću izraziti žaljenje, zbog činjenice da lokalna samouprava nema sluha za projekte koji su od značaja kako za ugroženo stanovništvo tako i za cijelo društvo.

Udruženje Volonteri Crne Gore, sarađivali su na Bedem festu, Snow Dance- festivalu, a juče su sklopili saradnju sa CKM- om o učešću u pripremi Sport festa.

Portal Analitika