Crna hronika

Kamera snimila napadača na kafe „Grand“

Podgorička policija intenzivno radi na rasvjetljavanju bombaškog napada na lokal Grand u Podgorici, a današnji štmapni mediji navode da su nadzorne kamere zabilježile trenutak kada napadač dolazi do lokala i ostavlja kesu sa eksplozivom na ulaz u Grand.
Kamera snimila napadača na kafe „Grand“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećmao da je eksplozivna naprava izuzetno jake razorne moći bačena u noći između srijede i četvrtka oko dva sata poslije ponoći na podgorički lokal Grand, koji se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Pričinjena je velika materijalna šteta u lokalu, okolnim stanovima i vozilima na parkingu, a na sreću povrijeđenih nije bilo.

Današnji štampani mediji pišu, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je jedna od nadzornih kamera snimila napadača sa kišobranom u jednoj i kesom u drugoj ruci kako dolazi iz pravca lokala Maša do kružnih ulaznih vrata u Grand. Na samom ulazu spušta kesu, a potom se laganim hodom spušta sa trotoara, okreće se nazad i vraća se istom ulicom kojom je i došao.

Na pola puta ka lokalu Maša skrenuo je ulijevo, ka dvorišnom dijelu i skrenuo u bočnu ulicu, odakle mu se gubi trag, pišu Dnevne novine.

Pet minuta kasnije uslijedila je silna detonacija koja je imala odjeke na nekoliko kilometara udaljenosti. Unutrašnjost lokala i spoljna stakla sa ulazne strane lokala u potpunosti su uništena, a veliku štetu pretrpjelo je i nekoliko automobila korišćenih za potrebe lokala koji su bili parkirani u neposrednoj blizini.

Velika šteta pričinjena je i na stanovima koji imaju terasu na južnoj strani zgrade u kojoj se lokal nalazi, a stakla su popucala i na kozmetičkom salonu preko puta kafića.

U vrijeme napada u unutrašnjosti lokala bio je stražar Miško Bogdanović koji nije povrijeđen.

Policajci su izuzeli snimke sa nadzornih kamera, a tragovi su poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar. Inspektori i forenzičari satima su prethodno obavljali uviđaj.

Današnji mediji navode i da su svi zaposleni, ali i neformalni vlasnici Granda juče dali izjave u policiji.

Ranije se kao direktor ovog lokala u javnosti pominjao Željko Garić, direktor firme Fendi, dok se neformalnim vlasnicima Granda smatraju Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović. Na njihova imena, zajedno sa bivšim predsjednikom odbora Prve banke Olegom Obradovićem, vodi se i firma "Hidroenergija Montenegro", koja je izgradila nekoliko mini hidroelektrana u Bijelom Polju i Beranama. Mediji Ubovića i Mijajlovića dovode u vezu sa građevinskom firmom Bemax.

Portal Analitika