Crna hronika

Danas presuda optuženima u „slučaju Košljun“

Presuda protiv optuženih u predmetu Košljun, koji se terete za zloupotrebu položaja prilikom prodaje opštinske zemlje u Budvi 2007. godine, biće donijeta danas. Odluku će donijeti sutkinja Višeg suda Valentina Pavličić.
Danas presuda optuženima u „slučaju Košljun“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U završnim riječima bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera Aleksandar Tičić i bivša direktorka Prve banke Jelica Petričević negirali su da su zloupotrijebili položaj prilikom kupoprodaje opštinske zemlje na brdu Košljun.

Vido Rađenović u završnom izlaganju priznao je da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, objasnivši da je pomogao Lazaru Rađenoviću i Tičiću oko preprodaje 27.000 metara kvadratnih u Košljunu.

Na optuženičkoj klupi su predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik predsjednika Vlade Aleksandar Tičić, bivša izvršna direktorka Prve banke Jelica Petričević i direktor preduzeća SP„Luna“ Vido Rađenović.

Petričević se tereti da je nezakonito i po nalogu tadašnjeg potpredsjednika budvanske opštine Lazara Rađenovića odobrila kredit od 1.400.000 eura Vidu Rađenoviću, direktoru firme SP ,,Luna“. Vido Rađenović je, kako se navodi u optužnici, novcem od dobijenog kredita na namještenoj licitaciji, kojom je predsjedavao tadašnji menadžer budvanske opštine Aleksandar Tičić, kupio 27.000 metara kvadratnih zemlje u mjestu Košljun.

Pobjeda 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.