Svijet

Vučić: Srbija neće zidove

Država će uvijek imati snage da se nosi sa problemom izbjeglica, poručio je premijer Aleksandar Vučić i istakao da Srbija neće da podiže zidove. Ono što radi vlada Srbije u finansijskom smislu je čisto kao suza, bez grešaka i minusa, tvrdi Vučić.
Vučić: Srbija neće zidove
Portal AnalitikaIzvor

Premijer je, gostujući na RTS-u, rekao da je u Srbiju danas ušlo 5.540 izbjeglica i naveo da oni imaju svoje rute i da žele da se drže zajedno.

Vučić kaže da izbjeglice ne mogu da se tjeraju i prisiljavaju na nešto i dodao da se oni plaše šta neka država može da preduzme protiv njih, jer imaju loša iskustva.

Premijer je rekao i da u Srbiji postoje neki koji bi da protestuju protiv tih ljudi i koji govore da je Srbija ugrožena, i upitao ih čime su to ugroženi.

Kako je naveo, od 130.000 registrovanih izbjeglica koje su prošle kroz Srbiju, registrovana su samo dva krivična djela.

Vučić je ocijenio i da je Srbija jedina zemlja u Jugoistočnoj Evropi koja je teškim mjerama krenula naprijed i da nije prihvatila politiku lakih rješenja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.