Politika

Jonica: Saslušati Konjevića, šefove policije i ANB-a

Socijalistička narodna partija zatražila je danas kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića, povodom bezbjednosne situacije u Crnoj Gori i stanja u bezbjednosnom sektoru.
Jonica: Saslušati Konjevića, šefove policije i ANB-a
Portal AnalitikaIzvor

Mevludina Nuhodžića zatražila da se odluka o kontrolnom saslušanju čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), policije i ANB-a stavi na dnevni red prve naredne sjednice tog skupštinskog tijela.

"Tema kontrolnog saslušanja biće stanje bezbjednosti u Crnoj Gori i stanje u bezbjednosnim službama – MUP-u, Upravi policije i ANB", navodi se u izjavi Jonice.

Prema njenim riječima, uznemiravajući događaji postali su, nažalost, kontinuitet u Crnoj Gori, tako da postoji više nego opravdan razlog za kontrolno saslušanje.

Jonica je podsjetila da su čelni ljudi MUP-a i Uprave policije u julu tvrdili kako je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i zadovoljavajuća.

"Iako je SNP i tada ukazivao na negativne pojave koje su postale svakodnevna praksa, kao i na potrebu mnogo snažnijih mjera i ozbiljnijeg pristupa nadležnih i odgovornih u resoru bezbjednosti", kazala je Jonica.

Portal Analitika