Politika

Mašulović sa ekspertima iz SAD-a o Dugoročnom planu razvoja odbrane

Dr Ivan Mašulović, generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane, sastao se danas sa ekspertskim timom iz SAD-a “Izgradnja institucija odbrane” (Defence Institution Building - DIB).
Mašulović sa ekspertima iz SAD-a o Dugoročnom planu razvoja odbrane
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je razmatrana izrada Dugoročnog plana razvoja odbrane (DPRO), osnovnog strateškog dokumenta kojim se daje projekcija razvoja sistema odbrane za narednih 10 godina.

Direktor Mašulović se zahvalio gostima na pomoći koju pružaju u izradi ovog značajnog strateškog dokumenta.   

On je četvoročlani tim iz SAD-a informisao o aktivnostima Ministarstva odbrane, posebno iz oblasti međunarodne odbrambene saradnje. Dr Mašulović je takođe govorio o napretku Vojske Crne Gore u dostizanju vojnih sposobnosti neophodnih za izvršavanje zadataka Vojske, uključujući i učešće u međunarodnim misijama, te o ispunjavanju obaveza koje očekuju Crnu Goru na putu ka punopravnom članstvu u NATO, kao i o njenom napretku na polju  evroatlantskih integracija,

Predstavnici DIB tima konstatovali su vidljiv napredak u izradi Dugoročnog plana razvoja odbrane, sveobuhvatnost u planiranju i definisanju ciljeva razvoja odbrane i unapređenju glavnih vojnih sposobnosti, koje će obezbijediti dostizanje odbrambenih ciljeva Crne Gore na nacionalnom planu po međunarodnim standardima.

Obostrano je izražena spremnost i potreba za dalju saradnju u planiranju odbrane.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.