Svijet

Bivši ruski vojnik ubio plastičnog hirurga jer mu se nije dopalo kako ga je operisao

Jurij Ljebedev (34) puškom je upucao doktora Aleksandera Remizova u njegovoj ordinaciji u bolnici u Sankt Peterburgu. Rastrojeni pacijent ubio je svog plastičnog hirurga zbog nezadovoljstva operacijom nosa.
Bivši ruski vojnik ubio plastičnog hirurga jer mu se nije dopalo kako ga je operisao
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ljebedev je navodno krivio doktora za "neuspjele" rezultate plastične operacije, pa ga je upucao u grudi lovačkom puškom prije nego što je i sebi oduzeo život.

- Pretpostavlja se da je motiv ubistva nezadovoljstvo pacijenta učinjenim plastičnim operacijama u bolnici u Sankt Peterburgu - navode istražitelji.

Ljebedev je bio ljut zbog rezultata nekoliko zahvata na nosu i jednog zahvata na ušima, kažu u policiji. Remizov je prema dostupnim podacima nadgledao liječenje Ljebedeva, no nije i sam izvršio operacije.

Pušku je Ljebedev, inače bivši vojnik, uspio da unese u bolnicu zbog isključenih detektora metala na ulazu. Njegov prijatelj rekao je da je za sve svoje poteškoće u privatnom životu krivio svoj izgled.

U pretresu stana ubice pronađena je duga prepiska sa likvidiranim doktorom, u kojoj mu on sugeriše da "potraži psihijatrijsku pomoć".

Izvor: jutarnji.hr; foto: blic.rs

Portal Analitika