Društvo

Ko je i kako pokušao da kompromituje ministra Konjevića

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević podnio je 4. septembra krivičnu prijavu glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, zbog sumnje da su pojedini policajci na organizovan način sačinili lažne službene zabilješke u kojima se navodi da je koristio seksualne usluge djevojke koja je uhapšena 24. jula u Budvi zbog posredovanja u prostituciji. Pobjeda piše kako se sve to odigralo.
Ko je i kako pokušao da kompromituje ministra Konjevića
Portal AnalitikaIzvor

Petog dana istrage utvrđeno je ko je akter namještaljke. Za sada, u pritvoru je inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala u Budvi Đoka Golubović (44). Djevojka, koja je navodno pružala usluge Konjeviću, juče je pred tužiocem tvrdila da je ta službena zabilješka lažna i pojasnila pod kojim okolnostima je napisana.

Nakon toga, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izdao je naredbu za saslušanje Golubovića i određeno mu je zadržavanje do 72 sata. U akciji “Pink 3” sredinom jula, nakon opsežne operativne akcije koja je uključivala i mjere tajnog nadzora, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su organizovale ili posredovale u prostituciji na Crnogorskom primorju: M.M. (29) iz Loznice nastanjena u Budvi, S.P. (33) iz Mostara, sa boravkom u Budvi i B.Ć. (54) iz Bara. Protiv njih je Osnovno tužilaštvo u Kotoru podiglo optužni prijedlog.

Za sada je je još nejasno kakva je uloga bila inspektora za organizovani kriminal Golubovića, ali prema saznanjima Pobjede, on se tereti da je - bez znanja tužilaštva - obavio dva razgovora sa osumnjičenom M.M. U stvari, inspektor Golubović je pokušao da “trguje” sa djevojkom kako bi došao do cilja - kompromitacije ministra unutrašnjih poslova. U tom pravcu su i bile koncipirane službene zabilješke koje su, navodno, zavedene pod evidencionim brojem. Prilikom tih saslušanja, kako je kasnijom istragom utvrđeno, Golubović je osumnjičenoj nudio razne olakšavajuće okolnosti, čak i obećavao novac. Zauzvrat ona je trebalo da kaže kako je uzimala novac od Konjevića za seksualne usluge.

Međutim, djevojka nije pristala na to, što Golubovića nije skrenulo sa nauma, te je sačinio dvije lažne zabilješke - jednu krajem jula, a drugu polovinom avgusta - iskoristivši njeno ime. Za sada nije poznato da li je sadržaj službene zabilješke dostavljen pomoćniku ministra unutrašnjih poslova, šefu Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Saši Miliću u Podgorici. Inspektor Golubović je uhapšen juče zbog sumnje da je sa- činio lažne službene zabilješke kako je ministar Konjević koristio seksualne usluge djevojke koja je uhapšena u akciji »Pink 3«, zbog posredovanja u prostituciji. Navodno, u zapisniku je navedeno kako je Konjević odvodio djevojku po hotelima u Budvi i Podgorici, kako bi s njom imao seksualni odnos.

 Kako Pobjeda saznaje, unutrašnja kontrola policije provjeravala je Golubovića duži period i došla do zanimljivih saznanja. Osim što su pronašli kopije lažnih službenih zabilješki, postoje dokazi i za još neka krivična djela. O navodima u službenim zabilješkama ministar Konjević tvrdi da su gnusne laži kojima je pokušano da se on i kao potpredsjednik SDP i ministar u Vladi diskredituje na najprizemniji način.

- Specijalni tužilac Katnić me danas obavijestio da je saslušana žena koja je uhapšena u Budvi u akciji Pink 3 i da je negirala navode u nezakonito sastavljenim službenim spisima i opisala detalje kako je do tih spisa došlo – rekao je juče Konjević. Ministar unutrašnjih poslova sumnja da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, ali - kako to obično i biva na početku istrage – nije poznato ko je njen organizator ili inspirator i da li je u akciju upleteno još osoba iz policije i kakva je veza sa određenim strukturama organizovanog kriminala. (Pobjeda)

Portal Analitika